[O1] octavia SDI jaka dawka paliwa ??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • EHW
    Classic
    • 2011
    • 2

Zamieszczone przez eX
    czyli nikt nie zarezerwowal lokalu brawo :szeroki_usmiech :lol:
    Dzięki! :szeroki_usmiech Ale ten nowy też przyjemny
    Wojtek
  • neoarti2
    Classic
    • 2010
    • 14

Witam
    od kilku dni jestem posiadaczem skody octavia z silnikem sdi
    podczas rutynowej kontroli vagiem zauważyłem że silnik ma dośc wysoką dawkę paliwa na wolnych obrotach przy nagrzanym silniku waha się ona w granicach 2,2-2,9 mg/skok
    w poprzednim MK4 tdi dawka wynosiła w granicach 4mg/skok nie wiem więc czy sdi ma inną dawkę niż tdi ?
    przy próbie zmniejszenia dawki do ok 3,2 silnik wyraźnie traci na mocy (choć jak wiadomo i tak nie mam jej wiele ) a więc jaka jest właściwa dawka na wolnych obrotach dla silnika SDI AQM ? ub:

Komentarz

• Esdes
      Drive
      • 2009
      • 70

Bzdur się czepiasz, grzebiesz w aucie bez powodu. Szukasz tego co 99,9 % ludzi olewa - dlatego nikt Ci nie odpisuje. Jeździ? Mało pali? nic nie stuka? To po co się czepiasz? Boże widzisz a nie grzmisz :twisted:
      Zawsze szanuję ulicę i ludzi z niej.

Komentarz

• piotrek_os
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8160
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Esdes
        Boże widzisz a nie grzmisz :twisted:
        a własnie była niezla burza........ a wracajac do tematu jak jest wszystko oki to nie ma co grzebac.....
        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Piotrus
          Rider
          • 2004
          • 524

Re: octavia SDI jaka dawka paliwa ??

Zamieszczone przez neoarti2
          Witam
          od kilku dni jestem posiadaczem skody octavia z silnikem sdi
          podczas rutynowej kontroli vagiem zauważyłem że silnik ma dośc wysoką dawkę paliwa na wolnych obrotach przy nagrzanym silniku waha się ona w granicach 2,2-2,9 mg/skok
          w poprzednim MK4 tdi dawka wynosiła w granicach 4mg/skok nie wiem więc czy sdi ma inną dawkę niż tdi ?
          przy próbie zmniejszenia dawki do ok 3,2 silnik wyraźnie traci na mocy (choć jak wiadomo i tak nie mam jej wiele ) a więc jaka jest właściwa dawka na wolnych obrotach dla silnika SDI AQM ? ub:
          Wg ELSY od 3-9 mg. Może ktoś puknął w nastawnik bo mu brakowało poweru?
          Piotruś
          AGR(RIP) + ALH

Komentarz

• bradley
            L&K
            • 2008
            • 1465

neoarti2, tam trzeba oprzec nastawnik o obudowe zeby to jechalo
            Jesli jezdzil normalnie, palil normalnie to wroc do dawki jaka mial. Fakt, ze 2,2 moze wydawac sie bardzo duza dawka, gdy TDI maja z reguly ~4 ale jesli SDI byl stabilny na wolnych obrotach to zostawilbym jak bylo i jezdzil.
            VW Vento 1.9TDI 1Z ++
            Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
            Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

Pracuję...