Zamieszczone przez eX
[O1] octavia SDI jaka dawka paliwa ??
Zwiń
X
-
[O1] octavia SDI jaka dawka paliwa ??
Witam
od kilku dni jestem posiadaczem skody octavia z silnikem sdi
podczas rutynowej kontroli vagiem zauważyłem że silnik ma dośc wysoką dawkę paliwa na wolnych obrotach przy nagrzanym silniku waha się ona w granicach 2,2-2,9 mg/skok
w poprzednim MK4 tdi dawka wynosiła w granicach 4mg/skok nie wiem więc czy sdi ma inną dawkę niż tdi ?
przy próbie zmniejszenia dawki do ok 3,2 silnik wyraźnie traci na mocy (choć jak wiadomo i tak nie mam jej wiele ) a więc jaka jest właściwa dawka na wolnych obrotach dla silnika SDI AQM ? ub:
-
-
Re: octavia SDI jaka dawka paliwa ??
Zamieszczone przez neoarti2Witam
od kilku dni jestem posiadaczem skody octavia z silnikem sdi
podczas rutynowej kontroli vagiem zauważyłem że silnik ma dośc wysoką dawkę paliwa na wolnych obrotach przy nagrzanym silniku waha się ona w granicach 2,2-2,9 mg/skok
w poprzednim MK4 tdi dawka wynosiła w granicach 4mg/skok nie wiem więc czy sdi ma inną dawkę niż tdi ?
przy próbie zmniejszenia dawki do ok 3,2 silnik wyraźnie traci na mocy (choć jak wiadomo i tak nie mam jej wiele ) a więc jaka jest właściwa dawka na wolnych obrotach dla silnika SDI AQM ? ub:
Komentarz
-
-
neoarti2, tam trzeba oprzec nastawnik o obudowe zeby to jechalo
Jesli jezdzil normalnie, palil normalnie to wroc do dawki jaka mial. Fakt, ze 2,2 moze wydawac sie bardzo duza dawka, gdy TDI maja z reguly ~4 ale jesli SDI byl stabilny na wolnych obrotach to zostawilbym jak bylo i jezdzil.VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
Komentarz