Ziomal, no jak chcesz do recznego - to trzeba by zrobic liste, bo znow widze troche chetnych sie zbiera, to mozna by bylo machnac niebawem po kolejna dostawe. Ktos tam chcial zestaw BT, ktos podlokietnik, ktos amory maski do O1, ktos AUX'a itd
[O2 FL] Problem z HID-ami
Zwiń
X
-
[O2 FL] Problem z HID-ami
Witam,
na początku chciałbym prosić o powstrzymanie się od komentarzy typu "HID-y to zło". Ale do rzeczy....
Ostatnie dostałem od kumpla zestaw HID H7 do przetestowania. W związku z tym, że przymierzam się do oryginalnych ksenonów postanowiłem zobaczyć jak jest różnica w świeceniu żarników ksenonowych w porównaniu do standardowych H7.
No i po zamontowaniu HID-ów do mojej O2 FL pojawił się problem. Lampy zapalają się i po chwili (tj. ok. 30 s) gasną. Po ich wyłączeniu i ponownym włączeniu sytuacja powtarza się.
Co może być przyczyną takiego zachowania??
-
-
Zamieszczone przez bohenLampy zapalają się i po chwili (tj. ok. 30 s) gasną. Po ich wyłączeniu i ponownym włączeniu sytuacja powtarza się.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
ale zaraz, powiedzcie mi czy jak zakładasz HID-y to czy czasem sama przetwornica która tam jest nie robi takiego napięcia, przecież jak montują do OI HID-y to nie trzeba nic robić i daje napięcie 14V... troszkę mnie to zastanawia bo jak miałem OI i chwilę jeździłem na HID-ach to nic nie zmieniałem, w OII wiem że jest opcja że trzeba to zmienić bo sam mam dokładany ksenon i zmieniałem napięcie na 14V.
Zobaczymy co będzie po zmianie w VCDS-ie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andrev3AdamB, tak się zastanawiam czy czasem przetwornice nie są strzelone..
Będę musiał po pracy sprawdzić czy przypadkiem komp nie odcina napięcia jak stwierdzi "przepaloną żarówkę". Jeśli tak będzie, to według mnie winny będzie właśnie komp i zmiana kodowania powinna pomóc. Ale to się okaże jak będę miał dostęp do VAG-a lub VCDS-a.
Zamieszczone przez Andrev3andriu21tg, trochę za długo jak na napięcie.
Komentarz
-
-
No dobra dziś troszkę bardziej pobawiłem się tymi HID-ami i sytuacja wygląda następująco:
- jak silnik jest zgaszony to działają,
- jak włączę silnik to krótki stroboskop i off
Także wygląda na to podobny przypadek jak tu
Zamieszczone przez andriu21tgAndrev3, nasze myrgaly owszem ale po zapaleniu silnika ... jak zapalalo sie same swiatla na postoju to bylo git.. a tak swoja droga wg. mnie to klatwa ...hida ;D trzeba zakladac ori lampy hehe :szeroki_usmiech
Może w końcu uda mi się zobaczyć jak świecą ksenony w nocy :szeroki_usmiech
Aha i jeszcze w woli wytłumaczenia, nie mam pojęcia czemu wczoraj palniki zachowywały się inaczej; może ja byłem zmęczony i nie zwracałem uwagi na to czy silnik jest włączony czy wyłączony albo po prostu złośliwość przedmiotów martwych :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Po działaniach organoleptycznych muszę powiedzieć że po zalożeniu HID-ów nie potrzeba kodowania VAG-iem Jeśli jest coś nie tak to raczej stawiam na bardzo słabej jakości zestaw
Zamieszczone przez bohenAha i jeszcze w woli wytłumaczenia, nie mam pojęcia czemu wczoraj palniki zachowywały się inaczej; może ja byłem zmęczony i nie zwracałem uwagi na to czy silnik jest włączony czy wyłączony albo po prostu złośliwość przedmiotów martwych
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andrev3ha.. czyli coś jednak mi dobrze podpowiadało że to wina zestawu
Zwykla żarówka pobiera 50W w zwyż natomiast zestaw HID to max 35W dlatego też moduł komforu widzi go jako albo xenon albo przepalona żarówka i dlatego mryga
"Dobry" zestaw HID potrafi oszukać moduł komfortu czy jak to ta, sie nazywa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andrev3ha.. czyli coś jednak mi dobrze podpowiadało że to wina zestawu
a dla tych co mają HID'y, nie maja samopoziomowania a chcą być w zgodzie z przepisami to polecam http://jafra.home.pl/product_info.ph...roducts_id/413 widziałem to zamontowane w golfie 5 i całkiem przyzwoicie działa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez brongospróbuj pomierzyc napięcie na zestykach przetwornicyA6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
Komentarz