Wszystko wygląda ma szczelne zero okopcenia czy coś. Bas z tyłu jest też na postoju z tym że im wyższy bieg i obciążenie to dzwięk staje się jeszcze bardziej intensywny.
Dziś zamówiłem nowy tłumik, mam nadzieję że to to bo w niedziele ruszam w trasę i szkoda mi dzieciaków męczyć.
Głośny wydech na tylnych siedzeniach.
Zwiń
X
-
Sprawdzałeś dokładnie wszystkie spawy w układzie wydechowym...? Dźwięk pojawia się tylko podczas jazdy czy na postoju również w zakresie obrotów 2-3 tyś...?
Zostaw komentarz:
-
-
Gumy są na miejscu. Żadnych nieszczelności nie widać. Przy szarpaniu czy stukaniu żadnych dzwięków dziwnych nie ma czy z tłumika czy katalizatora.
Zostaw komentarz:
-
-
Najlepiej wejść pod auto na kanale i looknąć czy może jakaś guma trzymająca tłumik nie pękła. Wystarczy też mała dziurka w tłumiku żeby zrobiło się głośno.
Zostaw komentarz:
-
-
Głośny wydech na tylnych siedzeniach.
Hej.
Mam z moją skodą taki problem, że na tylnych siedzeniach dzwięk silnika jest strasznie basowy. Pojawia się między 2 a 3 tysiącach obrotów. Do tego mam wrażenie że dzwięk wydechu nakłada się na odgłos silnika co powoduje takie cykliczne rezonowanie. Im obroty silnika w podanym wyżej zakresie wyższe tym rezonans szybszy. Powyżej 3 tyś wszystko znika, słychać tylko szum opon i wiatru.
Wydech cały oryginalny nie spawany nie dotykany.
Zastanawiam się czy wymieniać tłumik czy to może co innego?
Tagi: Brak
-
Zostaw komentarz: