Głośny wydech na tylnych siedzeniach.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• kylo125
    odpowiedział(a)
    Wszystko wygląda ma szczelne zero okopcenia czy coś. Bas z tyłu jest też na postoju z tym że im wyższy bieg i obciążenie to dzwięk staje się jeszcze bardziej intensywny.
    Dziś zamówiłem nowy tłumik, mam nadzieję że to to bo w niedziele ruszam w trasę i szkoda mi dzieciaków męczyć.

Zostaw komentarz:

• BASTIAN001
    odpowiedział(a)
    Sprawdzałeś dokładnie wszystkie spawy w układzie wydechowym...? Dźwięk pojawia się tylko podczas jazdy czy na postoju również w zakresie obrotów 2-3 tyś...?

Zostaw komentarz:

• kylo125
    odpowiedział(a)
    Gumy są na miejscu. Żadnych nieszczelności nie widać. Przy szarpaniu czy stukaniu żadnych dzwięków dziwnych nie ma czy z tłumika czy katalizatora.

Zostaw komentarz:

• Rafał1988
    odpowiedział(a)
    Najlepiej wejść pod auto na kanale i looknąć czy może jakaś guma trzymająca tłumik nie pękła. Wystarczy też mała dziurka w tłumiku żeby zrobiło się głośno.

Zostaw komentarz:

• kylo125
    rozpoczął temat Głośny wydech na tylnych siedzeniach.

Głośny wydech na tylnych siedzeniach.

Hej.
    Mam z moją skodą taki problem, że na tylnych siedzeniach dzwięk silnika jest strasznie basowy. Pojawia się między 2 a 3 tysiącach obrotów. Do tego mam wrażenie że dzwięk wydechu nakłada się na odgłos silnika co powoduje takie cykliczne rezonowanie. Im obroty silnika w podanym wyżej zakresie wyższe tym rezonans szybszy. Powyżej 3 tyś wszystko znika, słychać tylko szum opon i wiatru.
    Wydech cały oryginalny nie spawany nie dotykany.
    Zastanawiam się czy wymieniać tłumik czy to może co innego?
    ​​​​​​
    ​​​​​​
Pracuję...