Problem polega na tym, zimą był bardziej zauważalny i częstszy, przy hamowaniu słychać było chrobotanie z prawej strony z przodu, pojechałem do mechanika, wymienił klocki spilowal delikatnie w potrzebnych miejscach nadmiar materiału, przejrzał ogólnie wszystkie koła i stwierdził że wszystko ok, problem się pojawiał, parę dni nie jeździłem przestało chrobotać, są dni gdzie popada i znowu się pojawia ( przez jakiś czas mimo deszczowej pogody nie było tego dźwięku), coś ktoś wie na ten temat ? Drugi problem to olej, wlałem 5w30 przejechałem 2500 km, wlałem 10w40 przejechałem 7500 km, ktoś mi wyjaśni o co chodzi, może to normalne, wymieniany był uszczelniacz przy silniku, dalej bierze olej, nie zauważyłem żeby go spalał podczas zwiększania obrotów, startu itp. Jeżdżę Octavia combi tour 1.6 benzyna 102 km
Olej i hamowanie
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Arcalen Zobacz wpispodobno był spiłowany czy tam starty nadmiar materiału, który tam podczas eksploatacji się pojawił
Piszesz że po wymianie klocków hamulcowych problem się pojawiał...Czy przy każdym hamowaniu...?
Być może problem tkwi w zacisku hamulcowym.
Odnośnie zaufania do mechaników...proponuje zapoznać się z tematami odnośnie polecanych warsztatów (najlepiej prowadzonych przez forumowiczów) nie wiem gdzie dokładnie mieszkasz ale nawet jeżeli będziesz miał do przejechania 200 czy 300 kilometrów warto skorzystać z ich usług.
Komentarz
-
Komentarz