Zamieszczone przez El Zygmunto
[O1] Piszczacy pasek lub cos innego
Zwiń
X
-
[O1] Piszczacy pasek lub cos innego
Witajcie
Problem tyczy sie tdi
Jak silnik sie zagrzeje to jest lekkie popiskiwanie w okolicy paska wielorowkowego, a jak włączę klimę to piszczy cały czas . Wymieniłem: sprzegielko altka w raz z łożyskami altka, rolka napinacza i rolka prowadząca i skończyły mi sie pomysły. Ale piszczy dopiero jak jest ciepły, na zimnym cisza z klima i bez
-
-
Zamieszczone przez robekcoolDamianjg, kolego, chodziło wyłącznie o Twoje dobro- co byś się nie męczył przy jej de- montażu :P ...ale widzę, że paseczek śmiga i nie piszczy :?: :wink:
Punkcik poleciał Dzięki za porade akurat paska nie brałem pod uwage
Komentarz
-
-
znajomy obiecał mi sprawdzić alternator, sprężarkę klimy i osłuchać stetoskopem.
Poczytałem na forum i to może być jeszcze rozrząd, wymieniany 70 tys km temu ale to było w 2008r wiec ze starości może zaczęło hałasować.
[ Dodano: Wto 04 Mar, 14 21:22 ]
u mnie sprawa rozwiązana... piszczenie to była pompa wody, która się zatarła... znajomy co ją wymieniał powiedział, że przyjechałem w ostatniej chwili mimo, że rozrząd miał dopiero 70 tys km (pompy ręką nie dało się przekręcić). Sprzęgło alternatora też przy okazji wymieniem bo miało luzy.
Po wymianie całego rozrządu w aucie nastała błoga cisza... teraz zaczął mi przeszkadzać szum opon i wiatru.
Komentarz
-
Komentarz