Spalony licznik octavia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • karolvrs
    Classic
    • 2017
    • 5

Spalony licznik octavia

Witam.
    Podczas jazdy poczułem spalony plastik i zobaczyłem dymek. Opadły mi wskazówki temperatury silnika oraz wskaźnik poziomu paliwa. Licznik oddałem do chłopaków co bawią się naprawianiem elektroniki. Spalona była ścieżka na płytce w liczniku. Powiedzieli mi, że wina leży w tym, że na niebieskiej 32 pinowej wtyczce licznika na pinie 8 i 5 jest prąd a nie powinno go tam być.
    Ktoś wie gdzie może leżeć przyczyna ? przetarty kabel i zwarcie ? gdzie wskaźnik paliwa i temperatury silnika możne być na tyle blisko by w obu było coś nie tak ?
    Licznik VDO 1U0920811C 47H
    Ostatnio edytowany przez karolvrs; 44853.
  • oolsztyniak
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 6647
    • Superb II combi (3T5)
    • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

dobrze że we wszystkich octaviach jest jeden licznik.
    kupisz sobie nowy.
    Była O2 RS 190 km / 436 Nm
    Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• Bambek1
      Elegance
      • 2015
      • 963
      • Octavia I (1U2)
      • AZJ 2.0 MPI 115 KM

Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpis
      dobrze że we wszystkich octaviach jest jeden licznik.
      kupisz sobie nowy.
      No pewnie, podłączysz go i spalisz kolejny może niech kupi od razu dwa.

Kolega chyba raczej poszukuje przyczyny. Jutro zapytam znajomego, jest w miarę ogarnięty w elektryce może coś podpowie.
      ŻONA = Ekspert w każdej dziedzinie.
      Jak ja mam mało czasu na wszystko... ale najlepszy jestem w nic nierobieniu.
      Spalanie - Motostat.pl
      Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Bambek1
        Elegance
        • 2015
        • 963
        • Octavia I (1U2)
        • AZJ 2.0 MPI 115 KM

Zamieszczone przez Bambek1 Zobacz wpis
        Kolega chyba raczej poszukuje przyczyny. Jutro zapytam znajomego, jest w miarę ogarnięty w elektryce może coś podpowie.
        Rozmawiałem ale na odległość to powiedział, że tylko "Kaszpirowski leczy" trzeba miernik do ręki i szukać po kolei.
        ŻONA = Ekspert w każdej dziedzinie.
        Jak ja mam mało czasu na wszystko... ale najlepszy jestem w nic nierobieniu.
        Spalanie - Motostat.pl
        Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• karolvrs
          Classic
          • 2017
          • 5

Kwestia taka ze miernik pokazuje napiecie okolo 6 niskie bardzo w 5 i 8 pinie a mechanik mowil ze ma go tam nie byc. Druga kwestia ze w kostce w zbiorniku paliwa sa 4 kable 2 duze i 2 cienkie . 1 duzy ma prad drugi nie ma i tak jest podobno prawidlowo ale rowniez jeden z cienkich ( ten obok grubego z pradem) ma prad i to jest podobno nienormalne czy to prawda ?

Komentarz

Pracuję...