Viniu, siostra poprzedniego właściela mojej szaro/niebieskiej O1 miała taki wóz i po obejrzeniu go z bliska stwierdziłem, że jest to naprawdę fajne auto (i tu nie przesadzam) "z zębem".
Brak hamulca na jednym z kół...
Zwiń
X
-
Brak hamulca na jednym z kół...
Dziś byłem na przeglądzie i wyszło, że mam bardzo słaby (prawie wcale) hamulec na jednym z tylnych kół (zarówno przy hamowaniu nożnym jak i zaciągając ręczny).
Komplet wszystkich tarcz i klocków wymieniałem kilka tygodni temu.
Jutro w pracy mam zamiar sprawdzić o co chodzi. Proszę o podpowiedzi dotyczące przyczyn oraz co może być nie tak.strazakp
Była O1 1.9 tdi 110KM ASV 2001r. - służyła mi dzielnie 6 lat.
Jest O2 1.4 tsi, 156KM/260Nm (podobno), CAXA, 2009r.
-
-
Zapieczony w jarzmie tłoczek ?http://www.wimeb.markomp.net
Już nie moja Skodzina
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=31952
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez strazakp. Proszę o podpowiedzi dotyczące przyczyn oraz co może być nie tak.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Dodam, że z tyłu mam hamulce tarczowe.
[ Dodano: Pią 06 Sie, 10 20:50 ]
zdejmę jutro zacisk i zobaczę jak wysuwa się tłoczek przy wciskaniu pedału hamulca. jeżeli będzie taka sytuacja, że tłoczek nie będzie się wysuwał to co można zrobić?strazakp
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez strazakpDodam, że z tyłu mam hamulce tarczowe.
[ Dodano: Pią 06 Sie, 10 20:50 ]
zdejmę jutro zacisk i zobaczę jak wysuwa się tłoczek przy wciskaniu pedału hamulca. jeżeli będzie taka sytuacja, że tłoczek nie będzie się wysuwał to co można zrobić?Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez slaviZamieszczone przez MartinezTychyw jakim stanie jest tłoczek można było go od razu przeczyścić i posmarowac pastą miedzianą.
Miedzianką smaruje się tylko prowadnice klocków, a tłoczki specjalnym smarem do tego celu.
Podaj nazwe tego smaru zamaist robić tajemnice.Skoda Fabia Combi jeżdzi i trąbi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
no sie narozrabiało Juz nie będę pisał co robiłem, ale gdy chciałem odpowietrzać układ to uszkodził się gwint na kalamitce, a dokładnie w tam gdzie wchodzi do zacisku :/
Efekt taki, że auto zostawiam w pracy na 3 dni i musze kupić nowy zacisk (300zł).
[ Dodano: Sob 07 Sie, 10 17:44 ]
a więc chce kupić zaciska i poproszę o rade w doborze odpowiedniego zacisku do mojego auta.
widzę, że są różne a nie chcę się pomylić w doborze.
[ Dodano: Sob 07 Sie, 10 17:45 ]
czy kupić nowy (cena ok 300 zł)? Czy może używany (cena ok 100-150 zł)?strazakp
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MartinezTychyZamieszczone przez slaviZamieszczone przez MartinezTychyw jakim stanie jest tłoczek można było go od razu przeczyścić i posmarowac pastą miedzianą.
Miedzianką smaruje się tylko prowadnice klocków, a tłoczki specjalnym smarem do tego celu.
Podaj nazwe tego smaru zamaist robić tajemnice.
Co do zakupu zacisku to może być używka, pod warunkiem, że będziesz ją mógł obejrzeć przed zakupem ( ideałem było by, gdybyś mógł go przed zakupem rozebrać, ale takie rzeczy to tylko w Erze )...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Komentarz