ja mam Olej Motul i 4 wymiany oleju wsumie 40tys i ani razu nie dolałem oliwy
Skrzynia w Octavia 05 1.9 TDi 130 KM.Bardzo ciezko biegi
Zwiń
X
-
Skrzynia w Octavia 05 1.9 TDi 130 KM.Bardzo ciezko biegi
Witam, mam problem ze skrzynia biegow w Octavia kombi 2005 TDi 130 KM BKC Przebieg 200000 tys.Mianowicie na zimnym silniku biegi 1-5 wchodza normalnie jednak jak wlaczam wsteczny to lekko szarpie samochod.Przy dluzszej jezdzie po miescie bardzo ciezko wchodza biegi, musze je doslownie wciskac na sile, najgorzej 1-3(ale jak juz wejdzie to raczej nie zgrzyta).Poprzedni wlasciciel (moj wujek godny zaufania nie mial nigdy problemow).Macie moze Panowie jakis pomysl, co to moze byc.Z gory dziekuje za info.
-
-
Witam, ponownie.Miales racje rebekcool.Po odpowietrzeniu przez 300 km po miescie bylo wszystko ok, teraz jednak zaczynam znowu miec luz na pedale od sprzegla, jest luzne do 1/3 wcisniecia, biegi wchodza normalnie tylko sprzeglo odpuszcza juz za szybko ,tzn wystarczy ,ze lekko popuszcze i rusza.Jak juz wczesniej wspomnialem niedawno byl wymieniany caly komplet sprzegla wraz z dwumasem.Moim zdaniem sprzeglo jest ok nie slizga sie problem lezy tylko w tym, ze sie zapowietrza.Wiecie moze co moze to powodowac, gdzie moze przepuszczac powietrze.Jutro w nocy jade do Polski 1600 km i troche sie obawiam, ze moze sie cos stac po drodze.Z gory dziekuje za info.
Komentarz
-
Komentarz