Koło dwumasowe dsg
Zwiń
X
-
Koło dwumasowe dsg
Witam kolegów.
Od pewnego czasu zauważyłem ze moja skoda kiepsko zapala za zimnym siniku a z okolicy połączenia silnika ze skrzynią słychać stukanie ale tylko gdy silnik jest zimny. Po konsultacji z mechanikiem stwierdził że to koło dwumasowe. Udało mi się ustalić numer orginalnej części jest to 03G 105 266 BD. Prosze kolegów o podpowiedz czy kiepskie odpalanie na zimno i stuki to będzie koło dwumasowe dodam że przebieg to 160 tys. Prosze też o namiar gdzie najtaniej dostać to nieszczęsne koło i czy występuja zamienniki.
PozdrawiamGRANATOWA II FL WOJTEK 617
-
-
Zamieszczone przez wojtek617Prosze kolegów o podpowiedz czy kiepskie odpalanie na zimno i stuki to będzie koło dwumasowe
jest to dość charakterystyczny dźwięk\stuk.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Re: Koło dwumasowe dsg
Zamieszczone przez arekbanDziwny dźwięk to może być koło dwu masowe, ale raczej jego awaria nie spowoduje problemów z zaplaniem na zimnym.
Nie licz na poprawę po wymianie samego koła.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
arekban, miałem takie same objawy jak wojtek617, przy 62tkm- skonczyło się wymianą po której objawy ustąpiły
przy zapalaniu na zimnym silniku wymagało troszke dłuższego kręcenia silnikiem ale oprócz tego na wolnych obrotach słychać było metaliczne dźwięki spod maski- tak jakby coś luźnego stukało o jakąś aluminiową rurkę
wojtek617, użyj szukajki- masz kilka tematów na ten temat łącznie z namiarami na miejsca gdzie można kupić częśćprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
Komentarz