Koło dwumasowe dsg
Zwiń
X
-
Koło dwumasowe dsg
Witam kolegów.
Od pewnego czasu zauważyłem ze moja skoda kiepsko zapala za zimnym siniku a z okolicy połączenia silnika ze skrzynią słychać stukanie ale tylko gdy silnik jest zimny. Po konsultacji z mechanikiem stwierdził że to koło dwumasowe. Udało mi się ustalić numer orginalnej części jest to 03G 105 266 BD. Prosze kolegów o podpowiedz czy kiepskie odpalanie na zimno i stuki to będzie koło dwumasowe dodam że przebieg to 160 tys. Prosze też o namiar gdzie najtaniej dostać to nieszczęsne koło i czy występuja zamienniki.
PozdrawiamGRANATOWA II FL WOJTEK 617
-
-
może tak być, ale nikt przez forum raczej nie powie więcej niż mechanik, który to diagnozował.Zamieszczone przez wojtek617Prosze kolegów o podpowiedz czy kiepskie odpalanie na zimno i stuki to będzie koło dwumasowe
jest to dość charakterystyczny dźwięk\stuk.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Re: Koło dwumasowe dsg
ja miałem jakieś problemy, może nie przy zapalamiu, ale potem zdarzało się, że się silnik jakos zakrztusił, przydymił, po wymianie dwumasy wszystko przeszło chociaż nadal nie widzę związku, może to zbieg okoliczności.Zamieszczone przez arekbanDziwny dźwięk to może być koło dwu masowe, ale raczej jego awaria nie spowoduje problemów z zaplaniem na zimnym.
Nie licz na poprawę po wymianie samego koła.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
arekban, miałem takie same objawy jak wojtek617, przy 62tkm- skonczyło się wymianą po której objawy ustąpiły
przy zapalaniu na zimnym silniku wymagało troszke dłuższego kręcenia silnikiem ale oprócz tego na wolnych obrotach słychać było metaliczne dźwięki spod maski- tak jakby coś luźnego stukało o jakąś aluminiową rurkę
wojtek617, użyj szukajki- masz kilka tematów na ten temat łącznie z namiarami na miejsca gdzie można kupić częśćprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
Komentarz