Koło dwumasowe dsg

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • daniel_s
    Classic
    • 2011
    • 8

Koło dwumasowe dsg

• wojtek617
    Drive
    • 2010
    • 93

Koło dwumasowe dsg

Witam kolegów.
    Od pewnego czasu zauważyłem ze moja skoda kiepsko zapala za zimnym siniku a z okolicy połączenia silnika ze skrzynią słychać stukanie ale tylko gdy silnik jest zimny. Po konsultacji z mechanikiem stwierdził że to koło dwumasowe. Udało mi się ustalić numer orginalnej części jest to 03G 105 266 BD. Prosze kolegów o podpowiedz czy kiepskie odpalanie na zimno i stuki to będzie koło dwumasowe dodam że przebieg to 160 tys. Prosze też o namiar gdzie najtaniej dostać to nieszczęsne koło i czy występuja zamienniki.
    Pozdrawiam
    GRANATOWA II FL WOJTEK 617

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

Zamieszczone przez wojtek617
      Prosze kolegów o podpowiedz czy kiepskie odpalanie na zimno i stuki to będzie koło dwumasowe
      może tak być, ale nikt przez forum raczej nie powie więcej niż mechanik, który to diagnozował.
      jest to dość charakterystyczny dźwięk\stuk.
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• arekban
        Ambiente
        • 2010
        • 208

Re: Koło dwumasowe dsg

Dziwny dźwięk to może być koło dwu masowe, ale raczej jego awaria nie spowoduje problemów z zaplaniem na zimnym.
        Nie licz na poprawę po wymianie samego koła.

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

Re: Koło dwumasowe dsg

Zamieszczone przez arekban
          Dziwny dźwięk to może być koło dwu masowe, ale raczej jego awaria nie spowoduje problemów z zaplaniem na zimnym.
          Nie licz na poprawę po wymianie samego koła.
          ja miałem jakieś problemy, może nie przy zapalamiu, ale potem zdarzało się, że się silnik jakos zakrztusił, przydymił, po wymianie dwumasy wszystko przeszło chociaż nadal nie widzę związku, może to zbieg okoliczności.
          saport techniczny baj DGW
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm
          no i nie ma :-)

Komentarz

• piotrek_gdy
            RS
            • 2008
            • 7723
            • Volkswagen
            • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

arekban, miałem takie same objawy jak wojtek617, przy 62tkm- skonczyło się wymianą po której objawy ustąpiły

przy zapalaniu na zimnym silniku wymagało troszke dłuższego kręcenia silnikiem ale oprócz tego na wolnych obrotach słychać było metaliczne dźwięki spod maski- tak jakby coś luźnego stukało o jakąś aluminiową rurkę

wojtek617, użyj szukajki- masz kilka tematów na ten temat łącznie z namiarami na miejsca gdzie można kupić część
            przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

Pracuję...