Zamieszczone przez Golas27
[O1] Nie działa lampka w drzwiach kierowcy tzw. obrysówka
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
To mój pierwszy post na tym forum, więc Witam wszystkich Forumowiczów.
Mój problem niby banalny a jednak nie, mianowicie nie działa mi lampka w drzwiach kierowcy (nie działała odkąd kupiłem auto kilka miesięcy temu), od razu napiszę że szukałem na forum ale nic konkretnego nie znalazłem.
Co zrobiłem do tej pory:
- sprawdziłem żarówkę i i oprawkę
- wymieniłem mikro styk w zamku (było podejrzenie że to on jest winny)
- sprawdziłem wszystkie kostki i kable (nie są zaśniedziałe ani przerwane)
- sprawdziłem kostki przy module komfortu i też są ok
i dalej nic
dodam że podświetlenie w środku, lampka na zestawie wskaźników i centralny działają ok.
Ktoś nawet pisał o diodzie na kablach ale u mnie czegoś takiego nie znalazłem.
Auto to octavia combi z 2001 roku wersja po lifcie, elektryczne szyby przód, centralny z pilotem i alarmem.
Pomóżcie bo kończą mi się pomysły co może być nie tak
pozdrawiam
-
-
Ja tez nie mogłem ogarnąć tej lampki więc podłączyłem ją do lampki wewnętrznej nad lustrem dział jak należy. Pociągnąłem tylko jeden kabelek (ale nie wiem czy + czy -) i jak drzwi się zamkną to lampeczka w drzwiach gaśnie a nad lustrem dalej świeci.
Teraz tak myślę sobie że za zaświecenie tej lampeczki jest odpowiedzialny chyba mikrostyk więc sygnał idzie chyba bezpośrednio z niego.
Przepinałeś całą oprawkę z drugich drzwi do drzwi kierowcy?
Komentarz
-
-
Nie przepinałem oprawki z drugich drzwi ale podpinałem tą bezpośrednio pod aku i świeciła. Chyba zrobię jak Ty i też pociągnę osobny kabelek i będzie spokój bo już nie mam siły do tego ustrojstwa
A swoją drogą to nieźle w tych autach jest pomotane z tymi lampkami i mikro stykami- jakby nie można było wstawić krańcówki w progu i nie byłoby problemów.
Komentarz
-
Komentarz