Utrata mocy
Zwiń
X
-
Utrata mocy
Witam
W poniedziałek wróciłem z trasy, gdzie wszystko było ok. Wczoraj odpalam autko no i kicha. Pierw ma totalnego muła (na 1 od 0 do 20km/h trwa to ok. 3-4 sekund...) potem nagłe szarpnięcie i jest moc, za chwilę znowu muł i tak w kółko.
Problem jest zawsze po odpaleniu, potem jak chwilę poszarpie to zaczyna jeździć jak takie TDI 90KM może ciut mniej
Byłem dziś u "magika" podłączył pod komputer i powiedział że pokazuje błąd "zawór n239 przełączania klapy kolektora ssącego"
kurcze przecież to klapa gaszenia, czy może mieć ona jakiś związek z utrata mocy?
-
-
Może być to przyczyną bo klapa odcina dopływ powietrza przy gaszeniu, może być tak że EGR złapał syfa i klapka nie odbija do końca, z tym że to idzie stwierdzić bez kompa, bo jak klapka nie puści do końca to słychać wyraźny szum powietrza (syk) w okolicy EGR'a. Można tam pomajstrować paluchami, na przykład jak ma muła to spróbować odciągnąć klapkę paluchem. Ogólnie EGR to takie paskudztwo które z czasem zarasta syfem...
Luknij sobie tutaj: >KLIK<
Komentarz
-
-
Zrobiłem dokładne oględziny i klapa gasząca nie zamyka się przy gaszeniu silnika - rzeczywiście trochę silnikiem trzęsie przy gaśnięciu, ale jakoś nigdy się tym nie przejmowałem. Planuję wyczyścić EGR i zobaczyć czy to pomoże.
Natomiast jako przyczynę utraty mocy widzę w gruszce turbiny - gdy kiedyś naciskałem sztangę by rozruszać kierownice to było wszystko ok, a teraz gdy ją wduszę, to gdy "odbija" z powrotem słychać dźwięk jakby zasysania powietrza (tak jak pompując przepychaczką do zlewu) więc myślę, że to albo wężyk podciśnienia dochodzący do mieszka (wygląda na cały) albo mieszek jest nieszczelny.
Może ktoś potwierdzić moje przypuszczenia?
Komentarz
-
Komentarz