Nexus6, ale jakie masz zastrzezenia do warszawskiej ekipy? jak widze chlopaki z OCP robili u nich i sa zadowoleni
[O1] Rdza na ramkach okiennych w tylnych drzwiach.
Zwiń
X
-
[O1] Rdza na ramkach okiennych w tylnych drzwiach.
Witam,
w mojej skodzince (wiek 2 lata 10 miesięcy) pojawiła na się na ramkach rozdzielających opuszczaną szybę i trójkatne okienko rdza (tylne drzwi).
Z obu stron (tzn na prawych i lewych drzwiach), więc skodzinka przynajmniej wygląda ciągle symetrycznie
Ponieważ próchnica w takim wieku jest niewskazana, zadzwoniłem do ASO celem dopytania co z tym fantem zrobić.
Niestety!
Powiedzieli, że owszem, na blachę jest 10 lat (czy tam ileś) ale na to już tylko 2 lata, chociaż w książce serwisowej mam jakieś zapisy o 3 latach (2+1) jeśli prawidłowo serwisowany samochód.
Tłumaczą, że ta ramka nie jest elementem nadwozia (wtf? ale może, nie znam się) i za jakieś 300 zł zrobią jedną stronę i również drugą, za kolejne 300 zł.
Dodam, że samochód serwisowany wyłącznie w ASO, z jednym przeglądem po gwarancji 2 letniej (zgodnie z rozkładem w książce serwisowej).
Warto się z nimi kłócić? Czy może i tak powiedzą, że ptak tam nasrał w to miejsce albo wylałem kwas jakiś i to moja wina?
-
-
Witam.
Nie dalej jak miesiąc temu zleciłem wymianę gwarancyjną opisywanej w tym temacie ramki(chodzi chyba o te powlekane czarnym lakierem) w tylnych drzwiach i wymienili ja bez mrugnięcia.
Jeśli drops, potrzebujesz skan mojego zlecenia to Ci podeślę. Możesz się tym podeprzeć. Wymieniali mi w lewych tylnych bodajże .Zaczynało ją żreć na samym dole- był maleńki wykwit tzw. purchel pod lakierem.Nawet nie jąknęli.
A tak poza tematem, to jak się dobrze wykłócić to nawet nowe dywaniki gumowe można wywalczyć(jeden był pęknięty). Miało to miejsce w Interauto w Krakowie przy Zakopiańskiej.
Pozdr.
Paweł.
[ Dodano: Sro 08 Wrz, 10 20:45 ]
Dodam moim skromnym zdaniem, że jest to na pewno karoseria, bo to jest jeden z głównych elementów drzwi. Spróbuj zapytać np telefonicznie w innyc hsalonach czy to podlega pod gwarancję na blachę, ale najlepiej byłoby napisać do SAP.
Spróbuj tutaj:
Komentarz
-
-
Dzięki za odpowiedzi.
paulob1 robiłeś to na standardowej dwuletniej gwarancji, czy w 3-cim roku (gwarancja na karoserie czy jak oni to tam zwą)? Podczas jednej z kolejnych rozmów przyznali, że owszem, podczas 2-letniej gwarancji pewnie by to wymienili.
Będę dzisiaj dzwonił po innych ASO, z formularza też pewnie skorzystam.
Btw. u mnie to tak wygląda:
Uploaded with ImageShack.us
Rdzę w aucie które nie ma 3 lat uważam za skandal, więc bardzo dziwi mnie postawa mojego ASO...
Update: drugie ASO (dalej, ale tam gdzie kupiłem brykę) jest skłonne pomóc. Umówimy się na zrobienie zdjęć, bo to podobno SAP decyduje o tym, ale generalnie problemu nie widzą aby uwzględnić to w ramach gwarancji.
Ciąg dalszy nastąpi...
Komentarz
-
-
podepnę się pod temat
w mojej 10 leniej skodzie też mam problem z rdzą na ramkach rozdzielających opuszczaną szybę i trójkatne okienko (w sumie się nie dziwię bo to już 10 lat
czy ktoś może sam to wymieniał i wie jak to zrobić, gdzie można kupić te części (poza serwisem bo tam trochę pewnie to kosztuje )
Komentarz
-
-
Problem wygląda na dość poważny co do serwisów te pod poznańskie są takie sobie wiem bo miałem z nimi styczność szczerze polecam salon i serwis Krotoski-Cichy na ul Unii Lubelskiej, a co do serwisu to możecie się skontaktować z tym na Czarnkowskiej o ile jeszcze istnieje kiedyś tam był salon i serwis a teraz chyba pozostał sam serwis. Pozdrawiam i powodzenia w naprawie i walce z serwisami. Pozdrawiam
PS. Te 2 punkty w Poznaniu mogę polecić bo sam korzystam z ich usług i nigdy mi nie powiedzieli nie.
Komentarz
-
-
dokładnie w tym samym miejscu w naszej Octavii pojawiły się bąble i rdza.. książka serwisowa była prowadzona, była jeszcze gwarancja i wymienili pamiętam jeszcze, że mama ostro się kłóciła o to i po bólach zrobili to w ASO za free było to dość dawno, bo z 3 lata temu, byłem jeszcze młodszy i nie pamiętam tej sytuacji dokładnie dlatego nie pytać o szczegóły, ale na bank wiem, że wymieniali to w ASO na gwarancjiVW Jetta Highline + RNS 510 2011r. 1.4TSI CAXA 122KM
Komentarz
-
-
drops, spróbuj sprawdzić ten element np po numerze elementu w programie Etka czy jakimś podobnym, czy figuruje on jako część karoseryjna- a podejrzewam, że tak jest. Jeśli mam rację, to masz potwierdzenie że jest to część karoserii na której nieprzerdzewienie masz 3 lata( o ile dobrze pamiętam).
Na Twoje pytania:
Tak, to była końcówka 2 letniej gwarancji i wysyłali fotki do SAP, podobnie jak i fotki progu odrapanego przez uszczelkę drzwiową który potem polakierowali w ramach gwarancji i wymienili uszczelkę.
Komentarz
-
-
Dzięki za info,
u mnie też mają zrobić zdjęcia i wysłać do SAP, zobaczymy co z tego wyjdzie. Mam jeszcze trochę czasu
Szkoda tylko, że mój pierwotny serwis do którego zazwyczaj uczęszczałem i zostawiłem im pewnie z 8 tys. na tych wszystkich przeglądach robi mi pod górę z dwoma zardzewiałymi słupkami, które ich kosztują realnie jakieś 200-300 zł z montażem.
[ Dodano: Wto 28 Wrz, 10 11:41 ]
No i niestety odpowiedź odmowna, nie zrobią tego w ramach gwarancji, bo coś tam (wiadomo, zawsze się znajdzie powód).
Tym sprytnym sposobem pozbawili się klienta na kolejną skodzinę, bo planowałem tą octavie zamienić w przyszłym roku na suberba combi. Ale skoro tak dziadują, to zamienie, ale już napewno nie na Skodę. :czerwona:
Komentarz
-
Komentarz