wagabunda, ja też się na to naciąłem jak pierwszy raz w passacie wymieniałem - kupiłem ten z wystającymi kolankami, a później leciałem wymienić na ten nakręcany
[O2] Octavia II TDI buczy przy 2000 i 3000 rpm -Prosze o sug
Zwiń
X
-
[O2] Octavia II TDI buczy przy 2000 i 3000 rpm -Prosze o sug
Sprawa dotyczy Octavii 2 z silnikiem BXE. Auto jest 2 letnie i ma 20kkm przebiegu.
W zakresie 2000 i 3000 rpm występuje buczenie wraz z delikatnymi wibracjami. Przy 3000 jest intensywniejsze. Nie jest zależne od prędkości auta jak również biegu. Trudno powiedzieć czy występuje na postoju (mało słyszalne) Buczenie jest większe podczas obciążenia (przyśpieszania) niż schodzenia z obrotów. W pozostałym zakresie obrotów auto jest ciche.
Co może powodować to buczenie - jakieś sugestie, może ktoś miał taki przypadek
Usterka była zgłoszona na gwarancji ale serwis po całym dniu stwierdził że nie wie co to może być i każą jeździć aż się coś rozleci (na początku zresztą stwierdzili że nic się nie dzieje przecież auto jeździ ok)- mam jeszcze tylko troszkę ponad dwa miesiące gwarancji a auto jest mało eksploatowane więc zapewne nic się nie rozleci w czasie gwarancji.
Z góry dzięki za pomoc.
-
-
Osłony były zdejmowane w servisie. Dźwięk nie jest brzęczeniem (niedokręconej części) tylko buczeniem (takie subiektywne odczucie) połączonym z wibracjami. Będę jechał na następną diagnozę i dlatego szukam możliwości co by "fachowcom" z serwisu zasugerować.
Może ktoś podpowie co w sytuacji jeśli serwis nie będzie w stanie usunąć usterki. Na razie mam jedno zlecenie z wpisem iż usterki nie usunięto.
Komentarz
-
-
ja mam dokładnie to samo... tyle że u mnie od nowości to występuje i zdążyłem się do tego przyzwyczaić ale na najbliższym serwisie zapytam co to może być :/ bo nie ukrywam na początku to mnie krew na to zalewała....restauracja Zajazd Ostoja --> www.zajazdostoja.pl
wesela, przyjęcia, bankiety, prezentacje... miejsce gdzie gotowanie staje się pasją....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szczepcioja mam dokładnie to samo... tyle że u mnie od nowości to występuje i zdążyłem się do tego przyzwyczaić ale na najbliższym serwisie zapytam co to może być :/ bo nie ukrywam na początku to mnie krew na to zalewała....
Komentarz
-
-
w.marek, to sprawdź dokręcenie pokrywy filtra powietrza
chodzi o jej górną część,miałem to samo,szukałem nawet w układzie wydechowym a powód okazał się tak prozaiczny
pozdrawiamNajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andru123odgrzeje kotleta
i jak Panowie udalo sie cos z tym buczeniem zrobic ?
mam podobnie nawet wydech wymieniłem i nic , zastanawiam sie nad wywaleniem katalizatora , bo buczeni epojawia sie po nagrzaniu autasuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
Komentarz