[O1] Problem z centralnym zamkiem.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • casper255
    Classic
    • 2010
    • 30

Ja tam bym olał to ASO i napisał poleconym, żeby się odemnie odp...
    No chyba że mam coś na sumieniu to inna sprawa. A jak się nie podoba to zapraszam z kwitami do sądu.

Rozumiem, jakbym był firmą, ale osobie prywatnej to tak naprawdę po sprzedaży można skoczyć w tym kraju. Tym bardziej, że ASO sprawdzało auto i wystawiło później do sprzedaży jako bez wad, sprawdzone i inne pierdy. Proponuję rachunek wystawić panu Kaziowi. Jak dał dupy w ocenie to niech płaci. A jak nie pan Kazio, to ten, który zdecydował, że pomimo oceny pana Kazia odkupujemy i handlujemy dalej. No chyba, że zdecydował jakiś ważny jegomość w tymże komisie i teraz mówi że nichuja - ale to już problem wewnętrzny firmy IMHO.

A Łukasz musi tu teraz świecić oczami za jakiegoś idiotę.

I tyle w temacie.
  • krzysiekj
    Ambiente
    • 2008
    • 108

Prosiłbym o pomoc/naprowadzenie co może być nie tak od czego zacząć.
    Octavia 1 2000r. AGR 1.9TDI kupiona rok temu. Generalnie wszystko było ok z centralnym jedynie przy siedzeniu w środku i zamknięciu guzikiem na lewym podłokietniku odskakiwały w większości przypadków rygle od kierowcy i pasażera za nim. To oczywiście było do przyjęcia bo to podobno częsty przypadek, u szwagra w Pasku B5 to samo jest. Po tyg. od zakupu zainstalowany alarm i odcięcie zasilania w aucie indywidualnym przyciskiem. Wszystko grało do niedawna. Z czystej ciekawości chciałem zamknąć auto kluczykiem i niestety centralny nie załapuje. Na powiedzmy 30 przekręceń może z raz zaskoczy.
    Drugi problem, najgorszy to przy zamykaniu z pilota zamyka, ale czasami centralny kierowcy odbija. Raz zamknąłem wracam a tu auto otwarte. Średnio odbija raz na dwa zamknięcia. Czyli raz zamknie raz odbije. I teraz ciekawostka, jak włączam auto swoim ukrytym guzikiem, to czasami po wciśnięciu ukrytego guzika, słychać w drzwiach kierowcy tak jakby próbował ryglować centralny (taki dźwięk jak przy ryglowaniu).

Co z tym fantem zrobić, gdzie zacząć? Moduł komfortu? Czy może jednak coś z siłownikiem u kierowcy i on psuje wszystko. Podpowiedzcie gdzie zacząć bo może dojdę sam.

I jeszcze dziwna sprawa czasem działa brzęczyk od świateł przy otwartych drzwiach a czasem nie... potrafi w trakcie brzęczenia przestać brzęczeć. Czyżby za wszystko odpowiadał mikrostyk w zamku?
    www.sztutowo.com.pl

Komentarz

• tomus7
      RS
      • 2010
      • 1896
      • Peugeot

zacznij od mikrostyku :lol:
      ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
      http://www.bunkry.pl/pl/index.html
      a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
      http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
      Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207

Komentarz

• ahmed799
        RS
        • 2009
        • 6910
        • Ford

U mnie jest tak samo muszę wymienic mikrostyki ale nie mam kiedy za to sie zabrac.
        Dokladnie chodzi o cos takiego

a jak to wymienic jest opisane tu

филип
        Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• krzysiekj
          Ambiente
          • 2008
          • 108

Zamieszczone przez ahmed799
          U mnie jest tak samo muszę wymienic mikrostyki ale nie mam kiedy za to sie zabrac.
          Dokladnie chodzi o cos takiego

a jak to wymienic jest opisane tu
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...t=8013&start=0
          No to kaplica z tego co widzę, kupa roboty i bez obcinania czegoś tam i klejenia się nie obejdzie . Czytam też, że mikrostyki nie są takie same i trzeba kombinować. Czy znaleźliście już może taki sam mikrostyk jak ORI? Czy może w salonie Skody mogą sprowadzić taką część?
          www.sztutowo.com.pl

Komentarz

• ahmed799
            RS
            • 2009
            • 6910
            • Ford

W salonie skody nie sprowadza Tobie tej czesci tylko wymienia caly zamek i skasuja 300 PLN. Jezeli nie chcesz sam sie w to bawic mozesz odstawic do elektromechanika i zrobi Tobie ale skasuje ok 70 zl za jeden zamek. Wybór nalezy do Ciebie.

филип

Komentarz

• krzysiekj
              Ambiente
              • 2008
              • 108

W salonie skody nie sprowadza Tobie tej czesci tylko wymienia caly zamek i skasuja 300 PLN. Jezeli nie chcesz sam sie w to bawic mozesz odstawic do elektromechanika i zrobi Tobie ale skasuje ok 70 zl za jeden zamek. Wybór nalezy do Ciebie.
              Znalazłem taki: http://allegro.pl/mikrostyk-mikrowla...220726578.html czy ktoś podpowie, czy to cos takiego? czy da się łatwo dostosować?
              www.sztutowo.com.pl

Komentarz

• ahmed799
                RS
                • 2009
                • 6910
                • Ford

To chyba nie ma roznicy jaki to będzie ja kupilem pierwsze lepsze na alledrogo

филип

Komentarz

• krzysiekj
                  Ambiente
                  • 2008
                  • 108

To chyba nie ma roznicy jaki to będzie ja kupilem pierwsze lepsze na alledrogo
                  Tak tylko jeśli chodzi o wymiary czy potem będzie pasował czy i tak każdego trzeba klejem traktować?
                  www.sztutowo.com.pl

Komentarz

• ahmed799
                    RS
                    • 2009
                    • 6910
                    • Ford

Wymiary sa takie same klejemje traktujesz dlatego ze one sa fabrycznie nitowane do zamka, wiec dla uproszczenia mocujesz go na klej

филип

Komentarz

• krzysiekj
                      Ambiente
                      • 2008
                      • 108

Wymiary sa takie same klejemje traktujesz dlatego ze one sa fabrycznie nitowane do zamka, wiec dla uproszczenia mocujesz go na klej
                      No to wszystko jasne dzięki koledzy
                      www.sztutowo.com.pl

Komentarz

• tomus7
                        RS
                        • 2010
                        • 1896
                        • Peugeot

Zamieszczone przez krzysiekj
                        Dobrze, że wybrałeś uszczelniony bo są tańsze ale potem może być kłopot z wilgocią :szeroki_usmiech

Komentarz

• krzysiekj
                          Ambiente
                          • 2008
                          • 108

Zamieszczone przez tomus7
                          Dobrze, że wybrałeś uszczelniony bo są tańsze ale potem może być kłopot z wilgocią :szeroki_usmiech
                          Ano nie chcę wracać potem jeszcze raz do tego samego tematu.
                          www.sztutowo.com.pl

Komentarz

• Wojmil
                            Classic
                            • 2009
                            • 19

A może wymienić zamki

Panwie a co sadzicie o ewentualnej wymianie zamków - sprzedają jakieś podróbki za około 80 zł, znajomy ma to w tylnych drzwiach i działa to może i w przednich się sprawdzą - jak uważacie

Komentarz

• tomus7
                              RS
                              • 2010
                              • 1896
                              • Peugeot

Re: A może wymienić zamki

Zamieszczone przez Wojmil
                              Panwie a co sadzicie o ewentualnej wymianie zamków - sprzedają jakieś podróbki za około 80 zł, znajomy ma to w tylnych drzwiach i działa to może i w przednich się sprawdzą - jak uważacie
                              Jak masz dużo kasy to wymienić można robocizna kosztuje tyle samo co wymiana mikrostyku :diabelski_usmiech

Komentarz

• krzysiekj
                                Ambiente
                                • 2008
                                • 108

No i jestem po rozebraniu. Okazało się, że w moim przypadku mikrostyk nie jest mocowany na żadne kołki na stałe tylko wkładany i zabezpieczany dociskany taką blaszką. Wyjąłem popatrzyłem okazuje się, ze chyba jest ok. Po sprawdzeniu miernikiem także pokazuje, że działa jak trzeba. Okazało się, ze miałem przerwany kabel masowy w drzwiach, trzymał się na jednym włosku. Wywaliłem wiązkę posztukowałem porządnie, składam jadę wykasować błędy i zobaczę co i jak.

[ Dodano: Wto 21 Wrz, 10 19:26 ]
                                Wszystko złożone i działa bez zarzutów. Co się okazało to dwie rzeczy:
                                1. Przetarty kabel masowy w drzwiach
                                2. Zimny lut na płytce w zamku od krańcówki

Jeden problem tylko mi nie zniknął. A mianowicie oświetlenie wnętrza palą się wszystkie 3 lampki . Wszystko działa jak powinno tylko palą się wszystkie trzy zamiast jednej środkowej ktoś miał podobny przypadek?

Chyba, że przy otwartych drzwiach i włączeniu przełącznikiem mają się wszystkie palić.?
                                www.sztutowo.com.pl

Komentarz

• laurin
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 727

Chyba, że przy otwartych drzwiach i włączeniu przełącznikiem mają się wszystkie palić.?
                                  Pala sie wszystkie

Komentarz

• krzysiekj
                                    Ambiente
                                    • 2008
                                    • 108

Zamieszczone przez laurin
                                    Pala sie wszystkie
                                    A jak wejdę do środka i zapalę sobie ręcznie światła przełącznikiem to też mają palić się wszystkie?
                                    www.sztutowo.com.pl

Komentarz

Pracuję...