Wymiana radia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wojciechwb
    Classic
    • 2011
    • 1

Wymiana radia

A jak ta lampka pasuje w tapicerce? Nie ma dodatkowch zatrzasków, blaszki mocującej itd? Po prostu na wcisk?

Przy okazji jak będziesz robił lepsze fotki lampki zerknij na rozpórkę i cyknij jakies foty
  • sadam
    Classic
    • 2010
    • 5

Wymiana radia

Chciałem wymienic w mojej Octave radio z orginalnego sypfony na cokolwiek innego. Kłopo w tym ze gdy odlaczam orginalne i podlaczam inne radio nie moge zamknac auta przyciskiem na kluczyku. Jedyne co moge go otworzyc kluczykiem i zalczyc szybko zaplon zeby nie wlaczyl sie alarm. Jak zrobic by móc podlaczyc nowe radio z normalnie dzialajacym kluczykiem? prosze o pomoc

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

Prawdopodobnie połączyłeś oba plusy ( ten na stałe do podtrzymania pamięci i ten po stacyjce ) ze sobą. Domyślam się, że do nowego radia masz jakąś przejściówkę ( bo zapewne ori wtyczka nie pasuje ) i stąd ten problem. Napisz co to za radio a najlepiej daj fotkę albo opis jak są podłączone przewody i wszystko się wyjaśni.
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• sadam
        Classic
        • 2010
        • 5

Nie mam żadnej przejsciówki. Zapiolem poprostu iso do radia i to wszystko. Radio to LG LAC 1600 R. Zastanawiam tez sie co to za 3 wtyczka była w orginalnym radiu. Jesli mi sie uda to zrobie jeszcze dzisiaj fotki.

[ Dodano: Pią 10 Wrz, 10 15:08 ]
        Dodam jeszcze ze gdy oba radia sa wypiete również sie to samo dzieje. A zauważyłem że brzeczek od właczonych swiatel rowniez nie dziala gdy radio jest wypiete.

Komentarz

• orzus
          Drive
          • 2008
          • 59

podepnij czerwony przewód od radia do żółtego i odwrotnie. Jeśli twoje radio nie ma pamięci to w tym wypadku nie trzyma ustawien. Zamień przewody miejscami i bedzie ok. sa one na takich okrągłych wtyczkach zaizolowane taka silikonową izolacją.

Komentarz

• sadam
            Classic
            • 2010
            • 5

Dzieki za pomoc. Temat zamkniety wszystko działa

Komentarz

Pracuję...