Jakie przednie lampy do octavii 01r. ???

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KUBAF1
    Classic
    • 2011
    • 8

W połowie lipca zamawiałeś? :shock: To chyba rekord
  • Rulez
    Classic
    • 2010
    • 29

Witam serdecznie! Muszę wymienić przednie lampy w mojej octavii 01r (po lifcie) tylko mam problem z dokonaniem wyboru. Oryginalne lampy w serwisie skody na pewno kosztują majątek na które mnie raczej obecnie nie stać :P Czy zamienniki po ok. 150 zł na allegro są w miarę dobrej jakości, czy dużo się różnią od oryginału i czy nie rozlecą się po 2 latach ? Ciężko jest dostać używki oryginalne w dobrym stanie ... Co byście mi poradzili ? Pozdrawiam

PS Stare lampy są oryginalne lecz prawie wszędzie poklejone. W środku są luźne więc muszę je wymienić ...
    Ambiente

Komentarz

• Kristofokles
      Drive
      • 2010
      • 92

Na allegro musisz uważać na reflektory z anglików, świecą w przeciwną stronę

Komentarz

• gregorianin
        Ambiente
        • 2008
        • 215
        • Octavia II (1Z3)
        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

hej, ja kupiłem niedawno koledze reflektory po FL z podróbki - chyba "depo", powiem szczerze że krawędź odcięcia światła była tak ostra że aż nietypowa, jasność świecenia względem ceny na ocenę więcej niż dobrą. Natomiast dodatkowe, soczewkowe - przeciwmgielne to już bida, świecą "plamkami".
        Gdybym osobiście stał przed wyborem - wypalone oryginalne lub nowe takie jak ostatnio miałem kontakt, to z pewnością brałbym nowe. Ale to tylko moje zdanie.

Pozdrawiam
        G.
        www.DURASOFT.pl

-Hamownia podwoziowa
        -Modyfikacje programowe (Chip-Tuning)
        -Diagnostyka
        -Filtry FAP/DPF

Komentarz

• Rulez
          Classic
          • 2010
          • 29

W starej lampie halogen jest na 3 śrubach i da się go chyba wykręcić więc jeśli przełożyłbym je do tych nowych lamp to byłoby cacy
          Ambiente

Komentarz

• Bialy
            Rider
            • 2009
            • 306

Powiem tak: kupiłem kierunkowskaz firmy Diamond - efekt, po 3 miesiącach klosz zmatowiał i jest już mocno przerysowany.
            Również wymieniam reflektory, ori kosztują 595zł w Toruniu, mi majster jednak zamawia z hurtowni, mówi, że maks będą kosztować 350-400zł za sztukę. Stare myślę, że jakoś poskładam, bo "opadł" mi reflektor a reszta jest cała.

Komentarz

• JanuszSz
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 2835
              • Superb II combi (3T5)

Miałem przez dwa miesiące reflektory f-my Diamond.Nie polecam.Przy drugiej próbie regulacji ustawienia padają śruby odpowiedzialne za to.Powędrowały na śmietnik i do auta zawędrowały oryginały.Pomimo wysokiej ceny.
              Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• Rulez
                Classic
                • 2010
                • 29

co sądzicie o lampach producenta TYC? Wyczytałem opinie, że są niby lepsze od DEPO
                Ambiente

Komentarz

• firmek
                  Rider
                  • 2008
                  • 477

Zamieszczone przez Bialy
                  Również wymieniam reflektory, ori kosztują 595zł w Toruniu, mi majster jednak zamawia z hurtowni, mówi, że maks będą kosztować 350-400zł za sztukę. Stare myślę, że jakoś poskładam, bo "opadł" mi reflektor a reszta jest cała
                  600 zl za ori :shock: , tutaj za 470 http://skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=808 - w ASO podobnie.

Komentarz

• Rulez
                    Classic
                    • 2010
                    • 29

hmmm ... kolego ja potrzebuje 2 lampy więc te w gre nie wchodzą ) Pytam czy ktoś miał styczność z TYC, czy są lepsze od DEPO? :P
                    Ambiente

Komentarz

• michu71
                      Ambiente
                      • 2010
                      • 206

Ja mam w tej chwili założone lampy TYC w O1 przed fl i niestety są do wymiany,całe środki są lużne i nie da rady tego naprawić.Już zakupiłem używane L&K
                      Fiat Palio Weekend 1.2 16v 59kw. 2002r

Komentarz

• Rulez
                        Classic
                        • 2010
                        • 29

powiedz mi jak długo Ci służyły i czy dają czyste światło?
                        Ambiente

Komentarz

• michu71
                          Ambiente
                          • 2010
                          • 206

Ja już kupiłem auto z tymi lampami a światła mi świecią w niebo więc nie mogą określić.

Komentarz

• Rulez
                            Classic
                            • 2010
                            • 29

to moze inaczej zapytam, jak długo już śmigasz skodziną ?
                            Ambiente

Komentarz

• michu71
                              Ambiente
                              • 2010
                              • 206

Ja mam ją od grudnia i lampy już były do wymiany,mechanik jak je rozebrał to stwierdził że gorszego syfu nie widzial.

Komentarz

• Space99
                                Rider
                                • 2008
                                • 275
                                • Octavia I (1U2)
                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Nikt nie napisał jak trwałość oraz kształt DEPO. Kto ma niech coś napisze o nich czy z biegiem czasu coś się sypie w nich.
                                Natomiast na giełdzie widziałem chińczyki które odradzają gdyż często nie pasują kształtem do karoserii :P
                                pozdrawiam Marcin

Moja obecna Okta a poprzednia na ALH

Komentarz

• pgasper1983
                                  Classic
                                  • 2010
                                  • 24

hejka,
                                  nie przeczytałem wszystkich postów, ale wiem z doświadczenia że na pewno DEPO nie polece, chyba wogole nie polece podróbek.
                                  miałem opla omege, kupiłem DEPO lampy bo na starych oryginałach nic nie widzialem.
                                  kształt spoko, pasuje normalnie w orygnalne otwory
                                  po roku jadąc na DEPO tez nic nie widzialem, poza tym "chrom" zaczął sie wysypywać.
                                  Jeśli mam doradzić to nie kupuj podróbek.
                                  jesli jednak kupisz to dokup odrazu Xsenony zebys cos widzial, ale wtedy inni uzytkownicy drogi nie bedą nic widziec.
                                  pozdrawiam

[ Dodano: Wto 19 Paź, 10 19:44 ]
                                  hejka,
                                  nie przeczytałem wszystkich postów, ale wiem z doświadczenia że na pewno DEPO nie polece, chyba wogole nie polece podróbek.
                                  miałem opla omege, kupiłem DEPO lampy bo na starych oryginałach nic nie widzialem.
                                  kształt spoko, pasuje normalnie w orygnalne otwory
                                  po roku jadąc na DEPO tez nic nie widzialem, poza tym "chrom" zaczął sie wysypywać.
                                  Jeśli mam doradzić to nie kupuj podróbek.
                                  jesli jednak kupisz to dokup odrazu Xsenony zebys cos widzial, ale wtedy inni uzytkownicy drogi nie bedą nic widziec.
                                  pozdrawiam
                                  To jest do tej pory mój najlepszy samochód

Komentarz

Pracuję...