Twardy pedał sprzęgła

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • camel19
    Ambiente
    • 2017
    • 116
    • Octavia I combi (1U5)
    • AUM 1.8 20VT 150 KM
    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Twardy pedał sprzęgła

Witam, niedawno przesiadłem się z 1.6 aee na 1.8t. w której dosyć twardo chodzi pedał sprzęgła. Ogólnie biegi dobrze wchodzą, nic się nie ślizga. Wymieniany był już wysprzeglik ale bez zmian. W poprzedniej 1.6aee sprzęgło chodziło jak gaz a tutaj niestety tak nie ma. Czytałem że może to być wina prowadnic w skrzyni czyli jest szansa że to nie sprzęgło?
  • Kasztelan
    Ambiente
    • 2019
    • 106
    • Octavia III (5E3)
    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Mam podobnie. Po godzinie jazdy w korkach mam ochotę włożyć drewniaki bo mnie lewa stopa boli . Na spocie OCP miałem okazję porównać z innym autem jak powinien pracować pedał sprzęgła. U mnie masakra.

Komentarz

• camel19
      Ambiente
      • 2017
      • 116
      • Octavia I combi (1U5)
      • AUM 1.8 20VT 150 KM
      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez Kasztelan Zobacz wpis
      Mam podobnie. Po godzinie jazdy w korkach mam ochotę włożyć drewniaki bo mnie lewa stopa boli . Na spocie OCP wmiałem okazję porównać z innym autem jak powinien pracować pedał sprzęgła. U mnie masakra.
      Od jakiego czasu tak masz? Wcześniej było ok?

Komentarz

• Kot72
        Rider
        • 2017
        • 705
        • Octavia I (1U2)
        • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Może już jest zatarty siłownik na skrzyni biegów ? Sprawdzałeś przewody czy nie są gdzieś pozaginane ? Jeśli nie to to może coś z prowadzeniem łożyska .

Komentarz

• camel19
          Ambiente
          • 2017
          • 116
          • Octavia I combi (1U5)
          • AUM 1.8 20VT 150 KM
          • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez Kot72 Zobacz wpis
          Może już jest zatarty siłownik na skrzyni biegów ? Sprawdzałeś przewody czy nie są gdzieś pozaginane ? Jeśli nie to to może coś z prowadzeniem łożyska .
          Mój mechanik wszystko sprawdzał i wymieniał wysprzeglik. Mówił że z zewnątrz jest wszystko dobrze i ewentualnie trzeba by zwalać skrzynie żeby zobaczyć między innymi te prowadnice.

Komentarz

• Kasztelan
            Ambiente
            • 2019
            • 106
            • Octavia III (5E3)
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez camel19 Zobacz wpis

Od jakiego czasu tak masz? Wcześniej było ok?
            Nie wiem. Kupiłem auto z taką przypadłością. Niestety na jeździe próbnej tego nie wychwyciłem.

Komentarz

Pracuję...