Witam koledzy dziś wymieniałem zamek w drzwiach kierowcy i musiałem odchylić na chwile jedna prowadnice szyby bo złe było wyjąć zamek przy okazji zauważyłem ze jeden plastik na prowadnicy jest ułamany,po wymianie zamka chciałem włożyć wszystko na miejsce i mordując się z ta prowadnica nagle trzask i poleciała szyba na dól od spod wystaje jakaś linka a silnik wyje i wygląda jakby się zawinęła linka na nim.Jak to naprawić jak rozebrać i czy te plastiki muszą być na prowadnicach,pozdro i dzieki
Mechanizm podnoszenia szyby
Zwiń
X
-
Ten plastik (ślizg) musi być na prowadnicy. Aby to naprawić musisz zdemontować podnośnik.
Masz dwie opcje. Kupujesz nowy kompletny mechanizm lub reanimujesz ten kupując zestaw naprawczy (linki, ślizgi) i prawdopodobnie rolkę która również mogła ulec uszkodzeniu.
Więcej tutaj:
Witam mialem takie szczescie w deszczowy dzien, ze zerwala mi sie linka z szyby podnoszenia os strony kierowcy.Dzwonilem do sklepu i pani zaproponowala mi zestaw naprawczy do szyby skladajacy sie z dwoch linek, kolka zebatego, 2 sprezynek ochraniaczy na linke.Wied zabralem sie za robote i zdziwko. U mnie sa trzy linki a nie
-
-
Masz do odkręcenia 4 śruby torx (dwie na górze i dwie na dole) od prowadnic mechanizmu. Przy odpowiednim ustawieniu szyby zobaczysz mocowania/uchwyty szyby, je również musisz odkręcić.
Uważaj na szybę. musisz ją wyjąć lub czymś podeprzeć aby nie opadła. Polecam tą pierwszą opcję. Jak masz już wszystko odkręcone pochylasz cały mechanizm w prawą stronę i powoli wyciągasz.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Harrikson Zobacz wpisA czy to wszystko o czym piszesz wyciąga się razem z silniczkiem?
Komentarz
-
-
A jeszcze się tutaj podepnę mianowicie jak to jest z tym oświetleniem kabiny jak dam na środek to po zamknięciu drzwi światło nie gaśnie ,dopiero jak zamknę kluczykiem wtedy gaśnie.Ale jeśli na powrót otworze i wsiadam do kabiny zamknę drzwi to się dalej świeci,tak mam być czy jest inne oświetlenie czasowe no chyba ze ja mam wersje polonez i niema
Komentarz
-
Komentarz