Hamulce OI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wasyl1985
    Classic
    • 2010
    • 30

Hamulce OI

[ Dodano: Sro 02 Mar, 11 07:18 ]
    Zamieszczone przez CIS73
    za to że warszawiacy (niewszyscy oczywiście) nie lubią LLU to ode mnie 2 głosy na .........................20

nie przejmuj się, warszawiaków za to nikt nie lubi
  • perzykt
    Drive
    • 2008
    • 75

Hamulce OI

Mam pytanie odnośnie zachowania się hamulców w waszych autach. Czy przy wciskaniu pedału hamulca wyczuwalny jest u was skok jałowy? Czy ktoś może wie to da się jakoś ustawić?
    Mam wrażenie że u mnie jest coś nie tak w tym temacie - lekkie naciśnięcie hamulca powoduje uruchomienie hamulca. Zaznaczę że miałem kłopot ze wspomaganiem , które to w krytycznym momencie zblokowało mi hamulce i niestety musiałem je wymienić.

Komentarz

• Sev
      L&K
      • 2007
      • 1295

Po wymianie serwa trzeba by wyregulować ten ruch jalowy na trzpieniu idącym od pedału hamulca do pompy hamulcowej. Faktycznie przy montażu i demontażu nie powinno się ruszać tego trzpienia, a konkretnie regulacji na nim.
      6Y20VT codename FiA - v.1.5 - 213KM/339Nm
      Polecam NETCAR.PL - Opony i Felgi, VAGSerwis.pl

Komentarz

• perzykt
        Drive
        • 2008
        • 75

Zamieszczone przez Sev
        Po wymianie serwa trzeba by wyregulować ten ruch jalowy na trzpieniu idącym od pedału hamulca do pompy hamulcowej. Faktycznie przy montażu i demontażu nie powinno się ruszać tego trzpienia, a konkretnie regulacji na nim.
        Tylko pytanie jak to zrobić? Na serwie regulacji nie ma - z jednej strony się przykręca pompę a z drugiej wystaje trzpień ktory jest poruszany pedałem hamulca. Czy w takim razie reguluje się jakoś skok samego pedału???

Komentarz

• Sev
          L&K
          • 2007
          • 1295

Regulacja jest na tym trzpieniu właśnie. Nie jestem pewny ale chyba od strony pedału hamulca. Głowy nie dam, nie pamiętam jak to dokładnie tam wygląda a etki pod ręką nie mam.
          6Y20VT codename FiA - v.1.5 - 213KM/339Nm
          Polecam NETCAR.PL - Opony i Felgi, VAGSerwis.pl

Komentarz

Pracuję...