Witam posiadam octavie 1.6 sr z 98 rok i moje pytanie jest o sprzęgło,bo podejrzewam ze się kończy a mianowicie sprzęgło bierze u samej góry,drugie to że drga lewarek od biegów,a trzecie to ze wrzucaniu biegów muszę całkiem puścić gaz i dopiero włączyć gaz bo zgrzyta skrzynia czy to oznaka kończącego się sprzęgła.Drugie pytanie to takie ze ogólnie ciężko mi się zmienia biegi,olej zmieniony na nowy zero różnicy a w zimie to już całkiem ciężko idzie zmiana biegów,jakieś pomocne porady sugestie,pozdrawiam
Pytanie o sprzegło
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Harrikson Zobacz wpispodejrzewam ze się kończy a mianowicie sprzęgło bierze u samej góry,
co do sprzęgła to się już kończy - miałem w mojej AKL to samo - wymieniłem jakieś 80 000 temu
Zamieszczone przez Harrikson Zobacz wpisdrga lewarek od biegów,a trzecie to ze wrzucaniu biegów muszę całkiem puścić gaz i dopiero włączyć gaz bo zgrzyta skrzynia czy to oznaka kończącego się sprzęgła
Zamieszczone przez Harrikson Zobacz wpisciężko mi się zmienia biegi,olej zmieniony na nowy zero różnicy a w zimie to już całkiem ciężko idzie zmiana biegów
Ja bym zrobił tak:
1. wymiana sprzęgła i kontrola nitów
2. zalać ceramizer i przeprowadzić dobrze procedurę rozprowadzenia go - poczytasz na opakowaniu - ważne żeby go wlać do gorącego olejuOstatnio edytowany przez Przemek_i; 26272.
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
-
-
Ja też pomyślałbym nad wymianą sprzęgła, bo tutaj może być problem. Jeżeli się zdecydujesz to masz tu spoko stronkę https://www.sprzeglo.com.pl/sprzegla...-101-km/508009 , gdzie bez problemu dobierzesz sobie sprzęgło. Sam ostatnio zamawiałem i naprawdę spoko, bardzo szybko wysłali.
Komentarz
-
Komentarz