Dzień dobry, czy ktoś z państwa zna może numer katalogowy przepływomierza dla Skody Octavii 1 2.0 benzyna z 2001 roku. Byłbym wdzięczny za pomoc.
Numer katalogowy przepływomierza
Zwiń
X
-
Szkoda mi czasu na pyskówki z Tobą... skoro się o coś pytasz na forum i szukasz odpowiedzi to jak ktoś chce Ci pomóc to minimum kultury byłoby odpowiedzieć na pytanie... Ciesze się, ze z Ciebie jest taki mądrala, skoro nawet nie umiesz znależc numeru przepływki , a link do wyszukiwarki miałeś podany...
Szerokiej drogi chłopaczku...
Komentarz
-
-
Dokładnie jest tak jak mówiszZamieszczone przez Kot72 Zobacz wpisW/G wyszukiwarki 06A906461A . Producent oryginału Bosch. Czy obecnie zamontowany źle zlicza ?
Komentarz
-
-
Jeśli silnik kuleje to przepływka może źle zliczać . Dziwne to wszystko nastąpiło po wymianie rury dolotowej . Tą starą jeszcze masz ? Kuna ma zgryz typu ,, kasownik " . Mogła przedziurawić jedynie . Kuny na działce mam od 20 lat . Tylko raz , w zeszłym roku pogryzły mi antenę . Starą rurę można zalepić taśmą aby była szczelna . Do sprawdzenia wystarczy . Podmień przewody zapłonowe . Mogły zostać nadgryzione czego nawet widać nie będzie .
Komentarz
-
-
Przewody zapłonowe zostały wymienione razem ze świecami, komputer nie wykazuje błędów. Auto raz jedzie i rozpędza się normalnie, a raz rozpędzi się do 50 i więcej nie, brak reakcji obrotów i prędkości na gaz , dodam że po takim "zdławieniu" auto gaśnie i później nie chce jechać w ogóle.Zamieszczone przez Kot72 Zobacz wpisJeśli silnik kuleje to przepływka może źle zliczać . Dziwne to wszystko nastąpiło po wymianie rury dolotowej . Tą starą jeszcze masz ? Kuna ma zgryz typu ,, kasownik " . Mogła przedziurawić jedynie . Kuny na działce mam od 20 lat . Tylko raz , w zeszłym roku pogryzły mi antenę . Starą rurę można zalepić taśmą aby była szczelna . Do sprawdzenia wystarczy . Podmień przewody zapłonowe . Mogły zostać nadgryzione czego nawet widać nie będzie .
Komentarz
-
-
Tak, odpala normalnie i trzyma obroty, wymieniany był filtr paliwa również. Samochód przejedzie kilka metrów normalnie, a później zaczynają się cyrkiZamieszczone przez Kot72 Zobacz wpisCewka była wymieniana ? Może coś z ciśnieniem paliwa . Ciężko diagnozować usterki typu , raz jest dobrze a raz źle . Czy odpala normalnie ?
Wciskam gaz a samochód nie reaguje, dopiero po chwili łapie i nim szarpie
Komentarz
-
-
a czy się to dzieje również jak odepniesz przepływomierz?
bo jeśli tak, to przepływomierz to zły trop->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Jak odepnę przepływomierz jest normalnie, jedzie rozpędza sięZamieszczone przez krzynol Zobacz wpisa czy się to dzieje również jak odepniesz przepływomierz?
bo jeśli tak, to przepływomierz to zły trop
Ale przy spadku obrotów i hamowaniu do zera auto gaśnie
Komentarz
-
Komentarz