zakładając że dostaje się do silnika jaki może być powód
[O1] Nie kreci silnik.
Zwiń
X
-
[O1] Nie kreci silnik.
Witam wszystkich po raz któryś z rzędu
A wiec sprawa następuje tak, jechałem dzisiaj po kobietę na kręgielnie, no i sie Skoda zagotowała ponieważ wentylatory nie chciały zaskoczyć : // . Wyłączyłem silnik i odkręciłem delikatnie zbiornik wyrównawczy cieczy chłodzącej. Załączyłem klimatyzacje wentylatory sie kręciły no i czekam kilka minut. Po czym chce odpalić auto, a ono nie zaskakuje. A jak juz załapało to za sekundę zgasło. Kręciłem ja tak nie wiem ile czasu, coraz słabszy był 'akumulator' i zdechł. No to mówie trzeba kable, przyjechały kable ale silnik nie kreci dalej, po przekręceniu zapłonu gaśnie tylko lampka akumulatora.
Do reki biore woltomierz sprawdziłem napięcie akumulatora, a tu zaskoczenie 12,34 :shock: tyle ile powinno być.
I gdzie szukać teraz przyczyny ?
-
-
przy takiej temp. zewnętrznej się zagotowała? coś nie halo- termostat, pompa cieczy ? jak mocno przegrzałeś moiże uszczelka pod głowicą lub przytarłeś pierścienie? sprawdź sprężanie
[ Dodano: Pon 11 Paź, 10 21:11 ]
jeszcze jedno- jeśli nie daje rady przekręcić to może być płyn na tłoku ( nie przepchnie tego)- odkręć świece wtedy zakręć - wydmucha. jesli tak to uszczelka
Komentarz
-
Komentarz