Witam, mam problem od dzisiaj, mianowicie climatronic działa (przewody lodowate) natomiast do środka kabiny leci gorące powietrze. O co może chodzić ?
Klimatyzacja
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
-
Komentarz
-
Tutaj masz lokalizację tych elementów Screenshot_20220915_221741_com.google.android.apps.docs.jpg
Komentarz
-
Z mojego amatorskiego punktu widzenia do V68 dostane sie od spodu pod kierownica ? Do V71 po odkręceniu schowka od strony pasażera?
Komentarz
-
Pod kierownicą niczego nie znajdziesz, zdemontuj środkowy panel i schowekJeżeli mój post coś wniósł, to wyślij ,,pomógł,,
Komentarz
-
-
Byłem dzisiaj coś poszukać i jedyne co mnie zaniepokoiło to pod siedzeniem pasażera:
w trybie auto tak się dzieje. Silniczek steruje taka wajchą która wchodzi do otworu. Gdy wyjmę ja z otworu czuć zimne powietrze lecące z tego otworu.
Komentarz
-
Natomiast gdy ręcznie ustawiam temperaturę silniczek dobrze się przestawia w jedna lub w druga stronę
Komentarz
-
W climatroniku ogrzewanie działa cały czas, nie jest odcinane zasilanie cieczy. To klapy powodują dolot ciepłego czy zimnego powietrza i w jakiej mierze, w zależności od zadanej temperatury.Jeżeli mój post coś wniósł, to wyślij ,,pomógł,,
Komentarz
-
-
-
Tak, to jest v68 czyli serwomechanizm regulacji temperatury, tam najczęściej padają ścieżki/docisk blaszek potencjometru nastawy, czyli TPS, coś w rodzaju czujnika otwarcia klapy tejże.Zamieszczone przez m4chu Zobacz wpisCzyli ten z różowa częścią ta V68? Ten który jest na filmiku ?
Komentarz
-
-
Wystarczy, a nawet powiem więcej, że można ten stary uratować bo tam najczęściej pada docisk ślizgu do ścieżek potencjometru położenia dźwigienki czyli TPSy.Zamieszczone przez m4chu Zobacz wpismyślisz, że wymiana tego silniczka wystarczy? Czy trzeba będzie raczej coś więcej?
Komentarz
-
tak sie składa, że nie zabrałem się za to jeszcze tak konkretnie, natomiast teraz gdy odpalam samochod inawaet jak sie nagrzeje to wieje zimnym powietrzem, a gdy kliknę któryś z przecisków to słychać jak klapa sie przestawia i zaczyna wiać gorącym (momentalnie), może to bardziej naprowadzi was na przyczynę. Dodam ze odkrecilem silniczek ktory jest na filmiku powyzej i to sie dzieje bez niego.
Komentarz

Komentarz