iwanowicz, dzięki za info
[O1] Wycieraczki - problem
Zwiń
X
-
U mnie wycieraczki chodziły jak makiem zasiał, cichutko. Ostatnio zaczęły cykać, a dzisiaj, nie dość, że cykają to jeszcze zaczęły chodzić w okropnie wolnym tempie. Tak jakby silniczek nie potrafił uciągnąć i to niezależnie na jakim biegu
Dodam jeszcze, że te mikro przełączniki, czy jak to tam się zwie, w drzwiach, odpowiedzialne za światełko i brzęczka też już szlag mi trafił, ale to raczej nic wspólnego z wycieraczkami nie ma. Z resztą, bez brzęczka da się jeździć, a bez wycieraczek to już kiepsko.
EDIT
Wyczytałem na forum, że cały mechanizm może być już zasyfiony i dla tego się tak męczy. Spróbuję rozebrać i się zobaczy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KukensU mnie wycieraczki chodziły jak makiem zasiał, cichutko. Ostatnio zaczęły cykać, a dzisiaj, nie dość, że cykają to jeszcze zaczęły chodzić w okropnie wolnym tempie. Tak jakby silniczek nie potrafił uciągnąć i to niezależnie na jakim biegu
Dodam jeszcze, że te mikro przełączniki, czy jak to tam się zwie, w drzwiach, odpowiedzialne za światełko i brzęczka też już szlag mi trafił, ale to raczej nic wspólnego z wycieraczkami nie ma. Z resztą, bez brzęczka da się jeździć, a bez wycieraczek to już kiepsko.
EDIT
Wyczytałem na forum, że cały mechanizm może być już zasyfiony i dla tego się tak męczy. Spróbuję rozebrać i się zobaczy
Mikrostyk może a może tylko zimne luty? :szeroki_usmiechILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207
Komentarz
-
-
Odgrzebuje stary temat.
Po włączeniu wycieraczek szyby przedniej gdy powróciły one do pozycji wyjściowej czyli na dół szyby stycznik zaczął pykać a wycieraczki zaczęły drgać jakby próbowały ruszyć.
Zjawisko takie występuje przez jakieś 10-15 sec. i powtarza się po każdym użyciu wycieraczek
Przy odpalaniu auta ta sama sytuacja słychać załączający się stycznik i widać drganie wycieraczek trwa to już kilka dni o dziwo czasem jest ok tak jakby się rozgrzały.
Gdzie może tkwić problem czyżby silniczek wycieraczek.?Auto: Skoda Octavia I
Kolor: Srebrny
Pojemność: 1,8T 20V
Moc: 150KM
Typ silnika: AGU
Gaz: STAG-4
Komentarz
-
-
Witam ponownie wycieraczki naprawiłem 2 tyg temu tzn przesmarowane sworznie i zamienione miejscami ponieważ ktoś kiedyś źle o złożył.
Wszystko pięknie ładnie do dziś .
Po włączeniu wycieraczek mżawka tzn. wajcha w dół wymuszenie ruchu wycieraczek zamiast jednego przebiegu wycieraczki zasuwała przez około 1 min p czym zatrzymują się gdzie chcą na szybie.
Podczas każdego tego ruchu słychać załączanie się stycznika,
na czasowych wycieraczkach wszystko jest ok.?
co się dzieje.?Auto: Skoda Octavia I
Kolor: Srebrny
Pojemność: 1,8T 20V
Moc: 150KM
Typ silnika: AGU
Gaz: STAG-4
Komentarz
-
Komentarz