jak sprawdzic cisnienie na tlokach na VAG-u

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Wojciech Czerwiński
    Classic
    • 2010
    • 15

większość FSI grupy VAG mają mniej kuniuff niż podaje producent w przeciwieństwie do TSI gdzie większość aut ma gifty nawet po 20 kuniuff :szeroki_usmiech
    w.czerwinski
  • M@rcin123
    Drive
    • 2008
    • 81

Witam
    Mam pytanie jak sprawdzic cisnienie na tlokach w programie VAG.
    Ostanio moja octawka bierze mi olej a wyciekow zadnych nie ma. Mechnanik mi powiedzial ze moga to byc tloki ale dobrze by bylo sprawdzic na kompie. Z gory dziekuje za pomoc

Komentarz

• bodo87
      Classic
      • 2010
      • 38

na vagu to tego kolego nie sprawdzisz, musisz jechać do mechanika zmierzyć ciśnienie na poszczególnych cylindrach i wykonać próbę olejową, mogą przepuszczać też uszczelniacze na zaworach
      VAG DIAGNOSTYKA TORUŃ OKOLICE!!!

ALARMY CENTRALNE ZAMKI MONTAŻ!!!

Komentarz

• AdamB
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 8029
        • Octavia IV (NX3)
        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez M@rcin123
        Ostanio moja octawka bierze mi olej a wyciekow zadnych nie ma
        A jaki kolor mają spaliny jak odpalisz auto po dłuższym postoju? Jeżeli niebieskawy kolor+smród spalonego oleju to prawdopodobnie uszczelniacze zaworów. Jeżeli podczas przyspieszania dymi Ci na niebiesko to wtedy prawdopodobnie pierścienie.
        To przynajmniej Ci pomoże Ci określić co prawdopodobnie jest do zrobienia.
        Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• M@rcin123
          Drive
          • 2008
          • 81

Tak powiem wam ze nic nie kopci nic nie smierdzi tylko nikiedy idzie woda z wydechu ale to ponoc normalne zjawisko. Auto jezdzi normalnie nic sie nie dzieje tylko bierze tak 2-4 litry oleju na 15 tys km. Silnik to 1,6 benzyna BFQ. Jak by ktos wiedzial jakie koszzty beda tej naprawy

Komentarz

• phrix
            L&K
            • 2007
            • 1000
            • Audi
            • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Poczytaj o braniu oleju przez ten silnik, temat byl juz poruszany.
            Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• M@rcin123
              Drive
              • 2008
              • 81

Mam jeszcze jedno pytanie, bylem na przegladzie i pan robiacy emisje spalin mial probelm z zatrzymaniem obrotow pomiedzy 2500-2800. Poprostu albo ucieka na gore albo na dol nie zatrzyma sie... wie moze ktos od czego to moze zalezec ? niekiedy wyskakuje mi blad od czujnika predkosci ale nie wiem jesli ma to cos wspolnego z tym.

Komentarz

Pracuję...