Witam
zacznę od początku jakieś 3 tygodnie temu wymieniłem skrzynie biegów bo sie rozsypała jak juz to robiłem to mechanik miał od razu naprawić rozrusznik gdyż zaciągał przy odpalaniu do tego chwile wcześniej wymieniłem świece i filtr paliwa
Po tych na prawach wydawał się że jest wszystko dobrze lecz za wiele samochodu nie używałem , i teraz po kilku dniach pojawił się problem i wskakuje ALARM NISKIEGO CIŚNIENIA OLEJU , do tego trzeba powiedzieć że zegary w samochodzie były wyzerowane, obrotomierze po odpaleniu nie pokazuje obrotów , wskaźnik paliwa pokazuje ze jest pełno paliwa (a jest to nie prawda chyba ze ktoś mi dolał w co wątpię)
Dolałem oleju bo faktycznie nie było go za wiele ale bywało też mniej dalej palił sie ten alarm z Ciśnieniem oleju . wyczytałem na forum że może być to czujnik wiec jako że nie jest to droga rzecz to ja też wymieniłem ale ciągłe mam ten alarm .
Może ktoś podpowiedzieć gdzie szukać problemu ??
Dodam ze jest to skoda Octavia z 1998roku silnik to AKL
zacznę od początku jakieś 3 tygodnie temu wymieniłem skrzynie biegów bo sie rozsypała jak juz to robiłem to mechanik miał od razu naprawić rozrusznik gdyż zaciągał przy odpalaniu do tego chwile wcześniej wymieniłem świece i filtr paliwa
Komentarz