[O1] Problem z Cisnieniem oleju oraz z licznikiem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kozłowski
    Classic
    • 2010
    • 5

A powiedz mi kolego czy żeby się do tego czujnika dostać to muszę zdjac tylne koło od strony pasażera?
    Czy dojście jest do tego w jakiś inny sposób?
  • bartekkac
    Classic
    • 2008
    • 20

Witam
    zacznę od początku jakieś 3 tygodnie temu wymieniłem skrzynie biegów bo sie rozsypała jak juz to robiłem to mechanik miał od razu naprawić rozrusznik gdyż zaciągał przy odpalaniu do tego chwile wcześniej wymieniłem świece i filtr paliwa

Po tych na prawach wydawał się że jest wszystko dobrze lecz za wiele samochodu nie używałem , i teraz po kilku dniach pojawił się problem i wskakuje ALARM NISKIEGO CIŚNIENIA OLEJU , do tego trzeba powiedzieć że zegary w samochodzie były wyzerowane, obrotomierze po odpaleniu nie pokazuje obrotów , wskaźnik paliwa pokazuje ze jest pełno paliwa (a jest to nie prawda chyba ze ktoś mi dolał w co wątpię)

Dolałem oleju bo faktycznie nie było go za wiele ale bywało też mniej dalej palił sie ten alarm z Ciśnieniem oleju . wyczytałem na forum że może być to czujnik wiec jako że nie jest to droga rzecz to ja też wymieniłem ale ciągłe mam ten alarm .

Może ktoś podpowiedzieć gdzie szukać problemu ??

Dodam ze jest to skoda Octavia z 1998roku silnik to AKL

pomocy

Komentarz

• tomus7
      RS
      • 2010
      • 1896
      • Peugeot

Zamieszczone przez bartekkac
      zacznę od początku jakieś 3 tygodnie temu wymieniłem skrzynie biegów bo sie rozsypała jak juz to robiłem to mechanik miał od razu naprawić rozrusznik gdyż zaciągał przy odpalaniu do tego chwile wcześniej wymieniłem świece i filtr paliwa
      a przed remontem poza skrzynią było OK :?:
      ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
      http://www.bunkry.pl/pl/index.html
      a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
      http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
      Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207

Komentarz

• bartekkac
        Classic
        • 2008
        • 20

Nie było ale to była wina skrzyni strasznie szarpał ale po zmianie skrzyni było juz dobrze

[ Dodano: Pon 25 Paź, 10 02:29 ]
        A teraz wiem że cisnienie jest dobre sprawdzone na manometrze . gdzie szukać rozwiazania tego problemu ??

Komentarz

Pracuję...