Od jakiegoś czasu, zauważyłem że pompa vacum w mojej skodzie jest dość mocno zapocona olejem. Nie mam zdjęcia mojego samochodu, ale wstawiam zdjęcie poglądowe na którym oznaczyłem miejsce gdzie pompa jest zapocona. I teraz pytania. Czy ten wyciek, powoduje uszczelka pod vacum, czy może jest to wyciek z uszczelniacza wałka rozrządu?
Drugie pytanie: zakładając że ten wyciek jest spowodowany uszkodzeniem uszczelniacza wałka rozrządu, to czy jest możliwa wymiana tego simmeringa bez rozpinania rozrządu??? (Jak wiadomo, rozpięcie rozrządu wiązało by się z zakupem nowego paska, rolek itd,a rozrząd wymieniłem ok 10 tys. km. temu).
W zalewie Wiślanym pływał dziadek z babką,
Babka utonęła do góry kudłatką.
Oj nie żal mi babki jak tej jej kudłatki,
Bo bym sobie uszył pomponik do czapki!!!
Uszczelniacz wałka rozrządu jest tylko jeden i z drugiej strony głowicy.Pod pompą podciśnienia masz pierścień uszczelniający,zwykłą uszczelkę o numerze 038 145 345.
Janusz numer uszczelki znam. Ale jak byłem u Alana na wymianę oleju, to on sam nie był pewien co do tego wycieku.... Stąd moje wątpliwości. Przeglądałem etkę, i też mi się wydawało że przy pompie jest tylko ta zwykła uszczelka, ale lepiej się poradzić...
W zalewie Wiślanym pływał dziadek z babką,
Babka utonęła do góry kudłatką.
Oj nie żal mi babki jak tej jej kudłatki,
Bo bym sobie uszył pomponik do czapki!!!
Witam!
U mnie było podobnie - jak kupiłem to była zalane z tej pompy olejem. Wymieniłem uszczelkę w pompie i umyłem silnik. Teraz widać, że poci się delikatnie z uszczelki pod pokrywą zaworów. Chyba, że jest tam druga uszczelka przy samej pokrywie? Czy to prawda, że uszczelka pod pokrywą jest na stałe z pokrywą?
Witam! Dzięki tak myślałem. Chyba nie warto smarować starej czymś, lepiej założyć nową na pokrywę? Jedną w pompie vacu wymieniłem - rodzaj oringu. Czyli jest druga, - wymienię. Zobaczę za ile mają u nas.
U mnie też był wyciek w tym miejscu. Po wymianie tego dziwnego kształtu oringu wyciek trochę się zmniejszył, ale nie ustąpił. Po dokładnej analizie okazało się, że jest za duże nadciśnienie w komorze korbowej silnika. Powodem tego było złe odpowietrzenie przez odmę. Po długich obserwacjach mogę stwierdzić, że są zbyt duże przedmuchy z cylindrów i to powoduje, że pojawiają się wycieki w najsłabszym miejscu, czyli z pod pompy podciśnienia. Jest to też niebezpieczny objaw wydostawania się par olejowych do dolotu, a po drodze do turbiny, co niebawem doprowadzi do jej uszkodzenia( przyspieszone zapiekanie zmiennej geometrii części gorącej)
panowie niestety dla ASV nie jest to ta uszczelka, którą rogoz umieścił w linku! Zakupiłem taką - sa dostępne w kazdym dobrze wuposażonym sklepie mot, zdemontowałem pokrywe, ponieważ pociła mi sie równomiernie dookoła.
i tu zonk :x uszczelka dal ASV ma zupełnie inny kształt niż ta z linka, a co najgorsze jest jakby wgrzana do pokrywy. zacząłem zdzierac, wszelkimi dostępnymi narzedziami, dopiero po fakcie poczytałem na forum, że dla naszych modeli na PV występuje ona tylko z deklem.. i trzeba bedzie wydac kasę, albo kupic uzywany dekiel z uszczelka i obsilikonować, bo mojej juz nie uratuje
ale spoko nie powinno tak mocno boleć, mam dostawcę części do skody (org + zamienniki) wszystko nowe części ściągane głównie z czech
tel. 034 367 15 22
ul. Garibaldiego 11-13
42-200 Częstochowa
e-mail: [email protected]
nowa kompletna pokrywa wraz z uszczelką kosztuje 220zł
pozdrawiam i polecam ten sklep
potwierdzam, zakupiłem za 220zł full oryginał, gość zasila wiekszość hurtowni skody- części ma prosto z Mladej Boleslav, wszystko w org !
Komentarz