paisak, jak wyłaczysz silnik i ruszysz mantka od wycieraczk w dół - to wyciaraczki wtedy ustawiaja sie w tyrybie serwisowym. Po ponowym odpaleniu auta i przejechaniu sie kawałek lub właczenia wycieraczek wraca wszystko do normy :diabelski_usmiech
piotrek_os, dzięki! Pozdrowienia dla Skarżyska!
[ Dodano: Pią 01 Kwi, 11 17:06 ]
Zamieszczone przez Maru 123
paisak, wszystko jest ok tryb serwisowy do wymiany wycieraczek.
witam kolegow.dzisiaj przekrecilem zamek kluczykiem od strony pasazer i zaczal sie problem z szybami-otwieraja sie samoczynnie po jakims czasie.10-25 min.Dodam ze ten zamek kreci sie niemalze w kolo i jest problem z wcisnieciem rygla drzwi do konca.juz wczesniej mialem problem z tymi drz<wiami ze zamykaly sie po trzeci przekreceniu kluczykiem.
Wiem ze slynne mikroprzelaczniki sa uszkodzone ale jak odlaczyc funkcje samoczynnego otwierania sie szyb-prosze was o jakies rady.Na dzien dzisiejszy nie jestem w stanie zmienic tych przelacznikow poniewaz przebywam za granica
pozdrawiam
Skoda na codzien,renault trafic 2008 tdci do pracy.
Tymczasowo najprościej to powyjmować wtyczki z napędów podnośników lub (piszę trochę teoretycznie bo nie wiem dokładnie jak to wygląda) lepiej wyjąć wtyczkę od zamka który powoduje problem. I może mniejszym problemem będzie ręczne ryglowanie tych drzwi.
witam kolegow.dzisiaj przekrecilem zamek kluczykiem od strony pasazer i zaczal sie problem z szybami-otwieraja sie samoczynnie po jakims czasie.10-25 min.Dodam ze ten zamek kreci sie niemalze w kolo i jest problem z wcisnieciem rygla drzwi do konca.juz wczesniej mialem problem z tymi drz<wiami ze zamykaly sie po trzeci przekreceniu kluczykiem.
Wiem ze slynne mikroprzelaczniki sa uszkodzone ale jak odlaczyc funkcje samoczynnego otwierania sie szyb-prosze was o jakies rady.Na dzien dzisiejszy nie jestem w stanie zmienic tych przelacznikow poniewaz przebywam za granica
pozdrawiam
co ma wspólnego mikroprzełacznik z niesprawną wkładką zamka :?:
koledzy wyciagnalem wtyczke z napewdu drzwi pasazera w chwili pisania postu.i od tych kilku dni jest ok,ale recznie musze otwierac drzwi i czekac 2-3 sek az odskoczy zamek,ale jest ok.powiem szczerze ze narazie nie mam ochoty na naprawe.Powodem problemu jest obracajacy sie zamek w drzwiach pasazera a co za tym idzie zalapal funkcje otwierania okien kluczykiem .....Dziekuje za podpowiedzi i kiedys sie bede musial zabrac za zamek a co za tym idzie mikro przelaczniki itd.Lektura i doswiadczenie kolegow napewno bedzie pomocne.
Pozdrawiam
Skoda na codzien,renault trafic 2008 tdci do pracy.
u mnie gdy popsuł się mikroswicz to opuszczały się szyby, gdy auto zostawiałem zamknięte.
Musiałem przez pewien czas zostawiać otwarty samochód, zanim nie naprawilem mikroprzełącznika.
Ale skoro u ciebie popsuty bębenek, to pewnie on jest jednym z powodów, w końcu, można też otworzyć szyby, zamykajac obwód kluczykiem.
co ma wspólnego mikroprzełacznik z niesprawną wkładką zamka :?
też mnie to zastanowiło 8)
chodzi o mikroprzełącznik w zamku (powodujący np domykanie szyb po przytrzymaniu kluczyka) i jest mocno związany z wkładką zamka raczej
jesper74
koledzy wyciagnalem wtyczke z napewdu drzwi pasazera w chwili pisania postu.i od tych kilku dni jest ok,ale recznie musze otwierac drzwi i czekac 2-3 sek az odskoczy zamek,ale jest ok.powiem szczerze ze narazie nie mam ochoty na naprawe.Powodem problemu jest obracajacy sie zamek w drzwiach pasazera a co za tym idzie zalapal funkcje otwierania okien kluczykiem .....Dziekuje za podpowiedzi i kiedys sie bede musial zabrac za zamek a co za tym idzie mikro przelaczniki itd.Lektura i doswiadczenie kolegow napewno bedzie pomocne.
Pozdrawiam
i o to chodziło, teraz należałoby się dobrać do zamka, ale to jak piszesz jak przyjdzie ochota
Komentarz