Zamieszczone przez marbab
[O1] nowe opony, nowe felgi - problem
Zwiń
X
-
[O1] nowe opony, nowe felgi - problem
Witam
4.11 zakupiłem nowe opony Dębica Frigo2 195/65/R15 i założono mi je na nowiutkie felgi stalowe i wyważono na miejscu. Przez ten czas jeździłem po mieście, dopiero wczoraj wyjechałem na autostradę i niestety ku mojemu zdziwieniu powyżej 100-110 km/h zaczyna drgać kierownica, i narastaniem prędkości narasta bicie na kierownicy, przy 150 auto było tak niestabilne już że czułem się jakbym po lodzie jechał :x a do tego jeszcze ściąga mi auto w prawo. Na letnich oponach i alusach nic nie drgało, może czasem dało się odczuć bardzo leciutkie ściąganie w prawo ale nie przeszkadzało mi to jakoś więc nie zajmowałem sobie głowy tym no ale teraz to jest tradedia :x i co teraz zrobić ? jechać z reklamacją do zakładu gdzie zakupiłem i założono mi opony ? źle wyważyli lub walnięta jest któraś opona ? jechać na geometrie, zbieżność ?
-
-
Zamieszczone przez acero1964no właśnie żadnej dziury, wręcz przez ten weekend prawie że nie jeździłem autem. Teraz tylko pytanie czy jechać tam gdzie mi założyli i w ramach jakiejś reklamacji walczyć by sprawdzili wyważenie opon za darmo czy jechać do innego zakładu i znów płacić ?
Komentarz
-
-
acero1964, po co kupowałeś takie badziewko , w dodatku drogie ... . na 99.9% opona jest uszkodzona. chyba że Ci ją źle zmontowali.
Zamieszczone przez 4x4BKFa ja obstawiam, że mógł mu się urwać ciężarek od wyważenia - być może był słabo wciśnięty i poszedł sobie daleko...O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez firmekKiedys gumiarze nie wywazali swiezo zalozonych kol tylko kazali do siebie wrocic po zrobieniu troche kilometrow, tak by opona sie dobrze ulozyla. Teraz wywazaja od razu po zmianie a nie sadze by w tej kwestii sie cos za bardzo zmienilo ...
[ Dodano: Wto 09 Lis, 10 16:37 ]
Zamieszczone przez leszekmwacero1964, po co kupowałeś takie badziewko , w dodatku drogie ... . na 99.9% opona jest uszkodzona. chyba że Ci ją źle zmontowali.
Zamieszczone przez 4x4BKFa ja obstawiam, że mógł mu się urwać ciężarek od wyważenia - być może był słabo wciśnięty i poszedł sobie daleko...ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207
Komentarz
-
-
Mam dokładnie ten sam zestaw opon na swoich oryginalnych felgach założone jakieś 2 tygodnie temu i nie ma z nim żadnych problemów. To już trzeci zestaw Dębicy Frigo 2 w mojej familii, bo jeżdżą też na nich ojciec i brat. Opona naprawdę godna polecenia w tej cenie wśród innych producentów ciężko wybrać produkt o podobnej jakości.
Kolego napisz co wyszło po sprawdzeniu na wulkanizacji.
Komentarz
-
-
No i się wyjaśniło ! Tak jak obstawiał kolega 4x4BKF ciężarek na lewym przednim kole że tak powiem ledwo się trzymał i cały latał luźno pewnie niebawem by się całkiem urwał, oczywiście chcieli mi wmówić że to moja wina że musiałem w coś wjechać, po wielkich bojach uznali reklamację i wyważyli oba przednie koła jeszcze raz. teraz nic nie drga i autko jedzie prosto, sprawdzane przy 170km/h :wink: piękne miny mieli uśmiechnięte przy zakupie opon a przy reklamacji wszyscy w tym zakładzie choćby obrażeni na mnie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez acero1964Tak jak obstawiał kolega 4x4BKF ciężarek na lewym przednim kole że tak powiem ledwo się trzymał
powyżej 100-110 km/h zaczyna drgać kierownica, i narastaniem prędkości narasta bicie na kierownicy, przy 150 auto było tak niestabilne już że czułem się jakbym po lodzie jechał :x a do tego jeszcze ściąga mi auto w prawo.
sprawdzali Ci ciśnienie jak drugi raz byłeś :?:O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez acero1964apisałem jak było, ciśnienie sobie sam sprawdzałem było ok, wyważyli jeszcze raz i jest wszystko w porządku już,
Zamieszczone przez tomus7Jak nie M.. czy G... to reszta badziewie :?: i w lepszych markach są trefne egzemplaże :?
w tym roku przoduje dębica i sava .O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez acero1964No i się wyjaśniło ! Tak jak obstawiał kolega 4x4BKF ciężarek na lewym przednim kole że tak powiem ledwo się trzymał i cały latał luźno pewnie niebawem by się całkiem urwał, oczywiście chcieli mi wmówić że to moja wina że musiałem w coś wjechać, po wielkich bojach uznali reklamację i wyważyli oba przednie koła jeszcze raz. teraz nic nie drga i autko jedzie prosto, sprawdzane przy 170km/h :wink: piękne miny mieli uśmiechnięte przy zakupie opon a przy reklamacji wszyscy w tym zakładzie choćby obrażeni na mnie
Przyjacielu drogi, pod moim postem jest taki mały przycisk pomógł, więc jak możesz to WCIŚNIJ!!!4x4
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 4x4BKFZamieszczone przez acero1964No i się wyjaśniło ! Tak jak obstawiał kolega 4x4BKF ciężarek na lewym przednim kole że tak powiem ledwo się trzymał i cały latał luźno pewnie niebawem by się całkiem urwał, oczywiście chcieli mi wmówić że to moja wina że musiałem w coś wjechać, po wielkich bojach uznali reklamację i wyważyli oba przednie koła jeszcze raz. teraz nic nie drga i autko jedzie prosto, sprawdzane przy 170km/h :wink: piękne miny mieli uśmiechnięte przy zakupie opon a przy reklamacji wszyscy w tym zakładzie choćby obrażeni na mnie
Przyjacielu drogi, pod moim postem jest taki mały przycisk pomógł, więc jak możesz to WCIŚNIJ!!!ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207
Komentarz
-
Komentarz