problemy z odpaleniem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomasz.k542
    Classic
    • 2012
    • 1

problemy z odpaleniem

marbab, ty możesz testować różne ustawienia bo dałem Ci praktycznie wszystkie softy jakie sa dostępne :wink:
  • SaTo
    Classic
    • 2010
    • 7

problemy z odpaleniem

witam
    mam octavie 1.8 20v turbo 99r
    mam pewien problem na zimnym silniku auto odpala normalnie lecz gdy silnik jest cieply to nie moge go odpalic (na 10 odpalen 5 razy nie zaskoczy ) . oprocz tego kasuje mi sie licznik kilometrow zegar i kilka razy zamykal i otwieral sie centralny zamek
    pomocy plz

Komentarz

• delanopl
      Elegance
      • 2009
      • 831

SaTo, zapoznaj się najpierw z regulaminem tego forum, a dopiero potem pytaj. Jest też coś takiego jak wyszukiwarka. Nie róbmy na forum śmietnika.

Co do usterki to warto przeprowadzić diagnoze vagiem- może czujnik temperatury?

Komentarz

• german81
        L&K
        • 2010
        • 1414
        • Octavia II combi (1Z5)
        • AUQ 1.8 20VT 180 KM
        • BZB 1.8 TSI 160 KM

ja bym najpierw zaczął od znalezienia przyczyny tego kasowania licznika i zegarka bo to oznacza ze masz duzy spadek napiecia co moze byc przyczyna problemu . sprawdz kondycje akumulatora i rozrusznika ,mozesz miec gdzies zware na kablach ,sprawdz jeszcze czy ci sie komp nie utopił na podszybiu .jesli nie czujesz sie na siłach sprawdzac to wszystko to odaj ałto do elektryka .a dopiero po usunieciu tej usterki podlonczył bym kompa bo teraz moze ci wywalac jakeis błedy z kosmosu
        diagnostyka vag 602-614-253

Komentarz

• SaTo
          Classic
          • 2010
          • 7

akumulator kupilem nowy 2 dni temu i wciaz to samo . na starym napiecie przy rozruchu spadalo do 6 a na nowym do 11 czyli ok

Komentarz

• german81
            L&K
            • 2010
            • 1414
            • Octavia II combi (1Z5)
            • AUQ 1.8 20VT 180 KM
            • BZB 1.8 TSI 160 KM

a na tym nowym aku tez ci kasuje zegarek i licznik

Komentarz

• SaTo
              Classic
              • 2010
              • 7

po zalozeniu nowego aku nic mi sie nie skasowalo ale auta tez nie moglem odpalic wiec wzialem na zapych . od wczoraj nie jezdzilem wiec nie wiem co dalej , moze problem kasowania znikna ale pozostaje jeszcze problem z odpaleniem .

Komentarz

• german81
                L&K
                • 2010
                • 1414
                • Octavia II combi (1Z5)
                • AUQ 1.8 20VT 180 KM
                • BZB 1.8 TSI 160 KM

no to teraz kolej na vag-a tylko naj lepiej tez wez wykasuj wszyskie błedy jak leci i pojezdzi z jeden dzien i znowu podepnij sie i zobacz co wruciło bo tak mozesz miec pełno jakis błedów nie zwiazanych z niczym .a jeszcze sprawdz wskazania z czujnika temperatury moze nie byc błedu a bedzi czytał jakies bzdury to tez nie bedzie chciał palic

Komentarz

• andrzej1962
                  L&K
                  • 2010
                  • 1306
                  • Octavia III combi (5E5)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                  • DADA 1.5 TSI 150 KM

poszukaj gdzieś na forum. Jest opisywany taki sam przypadek. Stwierdzono, że uszkodzeniu uległ czujnik położenia wału korbowego o ile pamięć mnie nie myli nazwali to G28

Komentarz

Pracuję...