A mnie dziś z rana zrobił bez mydła kierownik w Lexus-ie GS450 :szeroki_usmiech , za nim zdążyłem wbić 2-kę był już przede mną.
[O1] wyciek z układu chłodzenia
Zwiń
X
-
[O1] wyciek z układu chłodzenia
Witam !
Mam wyciek płynu chłodniczego przy króćcu widocznym na zdjęciu .Fotka zapożyczona z Allegro.
Proszę was o informację dotyczącą uszczelnienia miejsca styku tego króćca z głowicą.
Czy jest to zwykły o ring czy może jakiś specjalny,oraz o podanie jego wymiarów.
Nie mogę tego zrobić na zasadzie wymontuj kup zamontuj gdyż mam czas tylko wieczorem,i chciałbym to zrobić w sposób kup i wymień .
Pozdrawiam .Załączone pliki
-
-
Proszę
[ Dodano: Sob 13 Lis, 10 08:17 ]
Zamieszczone przez ŚwieciakProszę was o informację dotyczącą uszczelnienia miejsca styku tego króćca z głowicą.
[ Dodano: Sob 13 Lis, 10 08:18 ]
Zamieszczone przez ŚwieciakCzy jest to zwykły o ring czy może jakiś specjalny,oraz o podanie jego wymiarówZałączone pliki
Komentarz
-
-
W mojej O1 czyszczę układ chłodzenia. Miałem ten element odkręcony od głowicy i przy demontażu oring się rozerwał. Założyłem inny ciut grubszy i przy dokręcaniu do głowicy pękło mi jedno uszko z miejscem na śrubę tak nieszczęśliwie, że rysa pęknięcia objęła rowek na oring. Naprawa elementu- spawanie aluminium - dodatkowa robota. Tak więc z własnego doświadczenia mogę poradzić, aby rozmiar i grubość oringu dopasować dość dokładnie, a przy okazji delikatnie jeszcze posmarować silikonem.
Komentarz
-
Komentarz