[O1] wyciek z układu chłodzenia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • PIOTR 4392
    Classic
    • 2008
    • 5

A mnie dziś z rana zrobił bez mydła kierownik w Lexus-ie GS450 :szeroki_usmiech , za nim zdążyłem wbić 2-kę był już przede mną.
  • Świeciak
    Drive
    • 2007
    • 50
    • Octavia II (1Z3)
    • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Witam !

Mam wyciek płynu chłodniczego przy króćcu widocznym na zdjęciu .Fotka zapożyczona z Allegro.
    Proszę was o informację dotyczącą uszczelnienia miejsca styku tego króćca z głowicą.
    Czy jest to zwykły o ring czy może jakiś specjalny,oraz o podanie jego wymiarów.
    Nie mogę tego zrobić na zasadzie wymontuj kup zamontuj gdyż mam czas tylko wieczorem,i chciałbym to zrobić w sposób kup i wymień .

Pozdrawiam .
    Załączone pliki

Komentarz

• Damianjg
      Rider
      • 2008
      • 621

Proszę

[ Dodano: Sob 13 Lis, 10 08:17 ]
      Zamieszczone przez Świeciak
      Proszę was o informację dotyczącą uszczelnienia miejsca styku tego króćca z głowicą.
      Należy dokładnie oczyścić głowice w tym miejscu

[ Dodano: Sob 13 Lis, 10 08:18 ]
      Zamieszczone przez Świeciak
      Czy jest to zwykły o ring czy może jakiś specjalny,oraz o podanie jego wymiarów
      Dasz delikatnie grubszy nic sie nie stanie a;e najlepiej jabys sobie taki w ASO zamówił albo w jakimś sklepie motoryzacyjnym. Ewentualnie dobry silikon
      Załączone pliki

Komentarz

• roszek0
        Classic
        • 2010
        • 13

W mojej O1 czyszczę układ chłodzenia. Miałem ten element odkręcony od głowicy i przy demontażu oring się rozerwał. Założyłem inny ciut grubszy i przy dokręcaniu do głowicy pękło mi jedno uszko z miejscem na śrubę tak nieszczęśliwie, że rysa pęknięcia objęła rowek na oring. Naprawa elementu- spawanie aluminium - dodatkowa robota. Tak więc z własnego doświadczenia mogę poradzić, aby rozmiar i grubość oringu dopasować dość dokładnie, a przy okazji delikatnie jeszcze posmarować silikonem.

Komentarz

• Świeciak
          Drive
          • 2007
          • 50
          • Octavia II (1Z3)
          • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Damianjg, Dzięki za obrazek ,do wymiany był jeszcze o ring nr,12 bo to z niego głównie leciało.

Komentarz

Pracuję...