macie jakieś plany na majowy weekend
Krecenie kierownica i obroty
Zwiń
X
-
Nic dodać :wink:ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez delfin2525... nierowne obroty na jalowym ...
Od razu nie powinno się nic stać. Może po kilku kilometrach zapisze się jakiś błąd? Ja na chwilę odłączyłem na postoju i żaden błąd się nie zapisał.
Pozdraviam
Komentarz
-
-
IMHO to jak najbardziej normalne.
Kręcąc kierownicą, włącza się pompa i z tąd widoczne to falowanie obrotów na biegu jałowym.
Tak samo jak włączymy ogrzewanie tylniej szyby, klimatyzację czy też jakiś odbiornik który pobiera więcej energii. Nagły wzrost zapotrzebowania na dodatkową energię, powoduje spadek obrotów silnika a sterownik próbuje te obroty wyrównać.Była O1 AGR
Jest O1FL ALH
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Luki80aIMHO to jak najbardziej normalne.
Kręcąc kierownicą, włącza się pompa i z tąd widoczne to falowanie obrotów na biegu jałowym.
Zamieszczone przez Luki80aTak samo jak włączymy ogrzewanie tylniej szyby, klimatyzację czy też jakiś odbiornik który pobiera więcej energii. Nagły wzrost zapotrzebowania na dodatkową energię, powoduje spadek obrotów silnika a sterownik próbuje te obroty wyrównać.
Mój 1.6 ma taką przypadłość, że na biegu jałowym silnik pracuje nierówno, ale jak włączę klimę to jest ok. Falowania obrotów nie ma. Silnik ma jakby drgawkę. Byłem z tym w ASO i u innych specjalistów, przekopałem róże fora i nie ma na to nikogo mocnego.
Pozdraviam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pasazerWskaźnik na obrotomierzu faluje jak się kręci kierownicą na postoju? To chyba ja mam coś nie tak, bo nic mi nie faluje.
Zatrzymujemy kierownicę, pompa się wyłączy i obroty idą do góry. Następnie kręcimy w drugą stronę i obroty znowu spadają. Mowa o normalnym kręceniu a nie tak jak byśmy chcieli urwać tą kierownicę. Przy takim manewrowaniu będziemy widzieli owo falowanie. Nie są to jakieś mega wahania, ale jednak zawsze.
Co do ogrzewania i tym podobnych, to fakt że początkowo obroty spadają ale zaraz wracają do normy. Dałem taki ogólny przykład kiedy również zaobserwujemy spadek obrotów biegu jałowego.
Pomijając już fakt ruszania bez dodawania gazu.Była O1 AGR
Jest O1FL ALH
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pasazerMój 1.6 ma taką przypadłość, że na biegu jałowym silnik pracuje nierówno
Miałem 2 skody (już ze stajni vw) przed octavią i problem nierównej pracy silnika na biegu jałowym to już dla mnie chleb powszedni.. chociaż w/w przepustnica nie zawsze pomagała.
A co do pracy pompy. U mnie też obroty trochę przysiadają i dodatkowo ją słychać. Takie buczenie jakby. Nie wspominacie tutaj o tym dlatego zwracam uwagę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Dr.ClaufeA przepustnica czyszczona?
Miałem 2 skody (już ze stajni vw) przed octavią i problem nierównej pracy silnika na biegu jałowym to już dla mnie chleb powszedni.. chociaż w/w przepustnica nie zawsze pomagała.
Spędziłem w ASO VW sporo czasu i nic. Zostaje na razie teoria, iż komp obniża dawkę paliwa, ale obroty mam jak być powinno. Ok. Sorry za małą prywatę. W sumie pogodziłem się już z tym ale z ciekawości czytam jeszcze tematy na OCP, może gdzieś się jeszcze na coś natknę, bo coś musi być nie tak, skoro nie wszystkie AKLe tego parkinsona mają.
W kwestii falowania obrotów sprawdźcie ten czujnik.
Pozdraviam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pasazerbo coś musi być nie tak
Zamieszczone przez pasazerMiłośnicy hiszpańskiego temperamentu też z tą febrą walczą klik.
Zamieszczone przez pasazerW kwestii falowania obrotów sprawdźcie ten czujnik.
Komentarz
-
Komentarz