Bieżnikowane opony to zło, kupiłem zimówki bieżnikowane z pewnego źródła i po 5 latach wyglądały tragicznie (popękane boki, gule zaczęły wyskakiwać, bieżnik nierównomiernie się ścierał i przez to z roku na rok były coraz głośniejsze). Pierwszy sezon były super, później było już tylko gorzej. Żona ma Klebery też 5 letnie i praktycznie nie widać zużycia, ale kleberki były kupione jako nówki. Nigdy więcej bieżnikowanych, :evil:
[O1] Problem z soczewkami
Zwiń
X
-
[O1] Problem z soczewkami
Dziś o 2 rano ruszyłem w trase 400 km. Mgła że czubka nosa nie widać, postanowiłem użyć soczewek żeby trochę "rozbić" mgłe, wszystko było by wporządku, gdyby nie fakt że dały efekt wprost odwrotny, we mgle fajnie było widać, że świecą zdecydowanie za wysoko. Próbowałem regulować kluczykiem ampulowym, ale nie wiele pomogło. Poprzedni właściciel coś grzebał? Czy ja powinienem gdzie indziej regulować?
-
-
Zamieszczone przez MickulBlack Devil napisał/a:
delanopl, nie da się wyregulować soczewek
Jak to nie. Otwierasz maskę i masz dwa pokrętła - prawym regulujesz ręcznie H4, a lewym przy nadkolu soczewki. Ja mogę normalnie unosić w górę i w dół (mam przedlifta).
Komentarz
-
-
Kolego w tym poście kolega Sebastian_S wyjaśnił jak wykonać regulację przeciwmgielnych tyle tylko że w xenonach, ale w zwykłych lampach wygląda to tak samo. Jeżeli chodzi o kąt pochylenia przeciwmgłowych to wynosi on 2%. Mam nadzieję że pomogłem.
Komentarz
-
Komentarz