Sprawdz instalacje elektryczna od sondy lambda, moze cos sie zazielenilo (zlacza, przetarte kable, nieudolna ingerencja gazownika)
[O2] 2.0 FSi problem z zaworem EGR
Zwiń
X
-
[O2] 2.0 FSi problem z zaworem EGR
Jeżeli któryś z was ma jakiś pomysł prosze o pomoc. Zapalił się czek i wyrzuciło uszkodzenie zaworu erg oraz czujnieka wału. Wymieniłem zawór na nowy skasowałem bład i po kilku kilometrach usterka pojawiła się po raz kolejny wymieniłem więc czujnik wału przeczysciłem kolektor skasowałem bład. Po kolejnych kilku kilometrach problem pojawił sie ponownie. Bład zaworu erg i czujnika. Jestem w kropce, wymianiłem zawór czujnik przeczyściłem z nagaru kolektor a błąd nadal się powtarza.... Co to może by.... Pomocy.
-
-
to urzadzenie to własnie n18 ten link powinien ci pomuc isprawdzeniu i interpretaci testu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=299803diagnostyka vag 602-614-253
Komentarz
-
-
tak jak pisałem wczesniej sprawdził bym wiazke elektryczna bo jesli po wymianie czujnika i zaworu błedy wracaja to raczej nie jest wina wymienionych czesci .wiele by pomogło jak bys podał kody błedów .co do błedu egr kiedys spotkałem sie z sytułacja ze był walnienty czujnik cisnienia w kolektorze ssacym i przez niego wywalało bład egr bo nie widział zmian cisnienia w kolektorze ssacym.z czujnikiem połorzenia wału moze byc podobnie moze byc walnienty czujnik połorzenia wałka rozrzadu i on generuje ten bład .wiec najlepiej jak podasz kody błedów bo tak to mozna szukac dziury w całym co nie prowadzi do niczego.diagnostyka vag 602-614-253
Komentarz
-
-
Ok dzis podpiety was i odczytane nastepujace błędy:
01024 P0400 Układ recyrkulacji spalin Nieprawidłowe działenie;
00010 P000A Rząd 1 strona ssąca, przestawienie wałka rozrządu za wolne
Błędy sporadyczne
Dodam że wymieniłem czujnik wałka rozrzadu oraz zawór EGR oraz przeczyściłem rurki doprowadzające do EGR-a
Nie mam pomysłu co to może być....
Komentarz
-
-
01024 P0400 Układ recyrkulacji spalin Nieprawidłowe działanie:
00010 P000A Rząd 1 strona ssąca, przestawienie wałka rozrządu za wolne:
Jak dla mnie, to coś zostało źle złożone. Jeśli zawór EGR jest nowy, to jego błąd wynika ze źle pracującego wałka rozrządu.Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Hmmm no co ty powiesz..... naprawde u ciebie działa....??? Miałem na mysli ze padł zawór EGR i po jego wymianie powinno byc ok a nie jest stad moje dociekania i wywody... co do błędu czujnika to jak sie wczytacie to powstaje on w chwili niesprawnosci zaworu EGR. Poza tym czujnik został wymieniony a bład nadal jest. Rozrzad sprawdzony wiec czego wiecej szukac.... Juz głupieje....
[ Dodano: Sro 24 Lis, 10 17:54 ]
Kolego german81 co masz na mysli pisząc ze sprawdzic głebiej problem czujnika???? Niebardzo rozumiem....
Komentarz
-
-
Bart_wawa, Błędy mogą powstawać lawinowo. Nie działa poprawnie rozrząd, wpływa to na zawór EGR (pokazuje błędy), bo czujnik rozrządu widzi problem i nie pozwala EGR'owi poprawnie się uruchamiać itd. Może się okazać, że naprawa tego rozrządu spowoduje poprawne działanie kolejnych elementów i przestaną się sypać błędy. A stary EGR może się okazać całkiem sprawny.
Jak przetniesz kabelek doprowadzający prąd do światła, to będziesz miał błąd spalonej żarówki- ile żarówek nie wymienisz, tyle razy błąd będzie się pokazywał. Dopiero naprawienie przewodu zaświeci żarówkę i błąd zniknie (taka analogia.Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
german81 a mozesz to rozwina bo niebardzo jestem w temacie.....
kropeck dzieki za info ale stary egr sie zatarł i to pozwala mi domniemywac ze to jego była wina.... ale moze masz racje. ale napiecie paska rozrzadu jest ok po 40 tys. wymieniac znowu rozrzad....? Pytanie powstaje czy ja k wymienie rozrzad to cos pomoze....? A ma na to wpływ moze zapchany kat??? Lub moze typowa przypadłość FSi czyli zapchane doloty....?
Komentarz
-
-
n205 to jest ten zaworek na głowicy po stronie skrzyni biegów jest on odpowiedzialny za przestwianie wałka ssacego .po obejzeniu rys z etki jeszcze bym sprawdził napinacz łancucha pod pokrywa zaworów bo on napina łancuch i zarazem jest uzywany do przestawienia wałka ssacegodiagnostyka vag 602-614-253
Komentarz
-
Komentarz