Witam, wkoncu udało mnie się włączyć wyświetlanie nawigacji na centralnycm wyświetlaczu Maxi dot, jednak pokazywanie nazw ulic pozostawia wiele do życzenia a mianowicie, wyświetla np. Ulica Nowo.... i tyle czy jest możliwość by nazwy ulic się przewijały?
klapa tylna
Zwiń
X
-
klapa tylna
Witam. Kto wie jak założyć plastikową pokrywę klapy tylnej w OI liftback?
Octavia 1.9 TDI ASV 2004---> FOTKI
Była Fabia 1 1.4 MPI CLASSIC
Jest O1 1.9 TDI ASV DRIVE
Jest RAPID 1.2 TSI CJZD 110 KM RM 2016
-
-
oprócz plastikowych zatrzasków są też takie metalowe spinki. Mam wersję LIFTBACK a nie COMBI. w liftbacku jest chyba wiecej roboty.
Komentarz
-
-
Nooooooo... zdecydowanie i samemu IMHO ciężko to założyć. Nawet z kumplem który jest mechanikiem mieliśmy problem.
Spinki trzeba zamocować na plastiku przy krawędzi z oknem... tam są takie wypustki. Potem trzeba wsunąć plastik od strony okna tak by spinki zaczepiły o blachę. Następnie trafić plastikowymi zatrzaskami w dziury. Jednocześnie trzeba uważać by si nie odczepiło pod oknem i pamiętać o taśmie do zamykania.
Ja muszę wymienić oprawkę żarówki od tablicy i czeka mnie ponowne zdejmowanie tego paskudztwa... ale jak myślę o zakładaniu tego to mi sie odechciewa:/Adam
Komentarz
-
-
a ja musiałem zdjąć bo przy wymianie żarówki tablicy rej. wpadła mi oprawka do środka klapy i teraz jest problem.
Komentarz
-
-
A ja tam nie miałem większego problemu z założeniem tego plastiku
Też mi wpadła oprawka do środka podczas wymiany żaróweczki.
W sumie to chyba właśnie lepiej wymieniać je od tyłu.
Bo pewnie i tak przy zakładaniu nowej, wpadnie nam oprawka.
Przynajmniej nie musimy odkręcać tej małej osłonki :P
Najpierw należy przełożyć przez otwór pasek do zamykania bagażnika, następnie trzeba dobrze trafić w zatrzaski i z wyczuciem uderzyć ręką aż cała osłona zaskoczy.Była O1 AGR
Jest O1FL ALH
Komentarz
-
-
Są dwa rodzaje pokryw tylnej klapy w O1 sedan,przed i poliftowa.W przedliftowej założenie pokrywy to bułka z masłem,bo są tylko plastikowe zatrzaski i samemu można ją założyć.W poliftowej ,a taką ma roLLo wskazane jest robić to w dwie osoby.Najpierw w otworach klapy przy szybie zamocować blaszki,potem podnieść klapę,przełożyć pasek przez otwór,lekko wsunąć zaczepy dolne w otwory,przycelować w blaszki zamocowane na klapie.Jeśli wszystko mniej więcej pasuje dość energicznie wcisnąć pokrywę na miejsce.Jak już pisałem lepiej to robić w dwie osoby,jedna potrzymuje,a druga po kolei celuje zatrzaskami.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
Komentarz