w życiu bym nie dał za mycie 100 zł Za tą cenę mam 10 myć z wytarciem, dywanikami, progami, czernidłem do opon i jak poproszę to z odkurzeniem jak dla mnie kosmiczne ceny podajecie no wiem, że tam jest wosk i pranie fotela, więc może to warte tych pieniędzy. Ciekawi mnie ile kosztuje mycie podstawowe na tej myjni?
[O2] Podrzewane lusterka, jedno nie dogrzewa
Zwiń
X
-
[O2] Podrzewane lusterka, jedno nie dogrzewa
Witam
Wczoraj mialem okazje po raz pierwszy sprawdzic podgrzewanie lusterek i... to od strony pasazera momentalnie rozpuszcza lod, natomiast to od kierowcy tylko czesciowo i po znacznie dluzszym czasie.
Jak sprawdzic czy ta mata grzejna nie jest walnieta i czy mozna ja sama wymienic???
Pozdrawiam.
-
-
piotrek_gdy, Wiesz co, jestem swiezym uzytkownikiem tego auta i niedawno sie dowiedzialem ze moge sobie kompa podpiac pod autko, moglbys polecic co mam zakupic na np. allegro zeby sie podpiac, bo tam jest mase tych wtyczek i ceny tez rozniaste...
A jak bylem u DGW zrobic rozrzad to wpial sie na chwile, i cos mi cos tam mignelo podgrzewane lusterko od strony kierowcy "sporadycznie", ale nic mi to nie mowi... a ja sam nie pytalem
Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dwaoka"sporadycznie"
ja też mam tak (i to w drugim samochodzie), że lewe lusterko działa jakby nieco słabiej, ale ponieważ jednak skutecznie to olewam...saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rydelJest możliwość regulacji VAG'iem czasu ogrzewania
Zamieszczone przez lorujakoś daje rade chociaż po obrzeżach mam nadal zmrożone->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
No i ja z podobnym problemem. Oba lusterka grzeją ledwo ledwo. Tak, że na rękę ciężko wyczuć przy 10-12 stopniach na plusie, a jak zaparuje rano lusterko (mgła, rosa), to długo, delikatnie odparowuje, widać nawet jakby ślad maty grzejnej (taki odparowany wzór, coś ala kratka). VAG nie pokazuje żadnych błędów. Można wymienić same maty? Da je się w ogóle oderwać od wkładu? (w Passacie B5 tak się dało)? Czy może trzeba wymieniać całe wkłady?
Jeżeli da się oderwać samą matę, to jak ustawić lusterko, żeby można było bezpiecznie wyrwać sam wkład?
Komentarz
-
-
Ja kupiłem zamiennik bo mi po prostu kiedyś na drodze szkło odleciało he i tak co do mocowania no z oryginalnym nie ma problemu z zamiennikiem musiałem się namęczyć i bardzo mocno wciskać żeby wskoczyło, co do maty no grzać grzeje nie narzekam. A wybrałem zamiennik dlatego bo w serwisie powiedzieli mi 250 zł więc podziękowałem.
Komentarz
-
-
koledzy odgrzebując temat - mam problem z podgrzewaniem lusterek, maty sprawne po podłączeniu próbnika żaróweczka zapala się na moment i gaśnie (przy obu lustrkaach) w vcds błąd obwodu. gdzie teraz mógłbym, szukać przyczyny, jakiś przekaźnik? sprawdzić napięcia ( jeśli tak to gdzie szukać przekaźnika i gdzie w vcds sprawdzić napięcie) dziękuję za pomoc
Komentarz
-
-
grzanie lusterek jest podłączone do sterownika drzwi, nie ma po drodze żadnych przekaźników
czyli albo masz przerwaną wiązkę, albo masz niesprawną matę, albo masz zaśniedziałą wtyczkę sterownika
nie ma cudów.... w fizyce
[ Dodano: Sro 05 Gru, 12 15:26 ]
Zamieszczone przez kasalmaty sprawne po podłączeniu próbnika żaróweczka zapala się na moment i gaśnie (przy obu lustrkaach)->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
krzynol, organoleptycznie ) a tak szczerze, wymieniłem lewy wkład wraz z matą, bo szkło uległo pęknięciu, prawa mata w bardzo dobrym stanie. podłączałem próbówkę, żaróweczkę, przekręciłem na ogrzewanie świeciła 2 sek.
[ Dodano: Sro 05 Gru, 12 15:34 ]
1 Fault Found:
00943 - Heated Exterior Mirror; Driver Side (Z4)
012 - Electrical Fault in Circuit
1 Fault Found:
00944 - Heated Exterior Mirror; Passenger Side (Z5)
012 - Electrical Fault in Circuit
Komentarz
-
Komentarz