Zamieszczone przez Agamek12
[O1] Czujnik pokazuje otwarte drzwi
Zwiń
X
-
[O1] Czujnik pokazuje otwarte drzwi
Witam, sprawa pilna bo auto pod blokiem i jak tego dziś nie zrobię to aku się przez noc rozładuje. Pierwszy raz mi się coś takiego przydarzyło. Na wyświetlaczu pomiędzy zegarami wyświetla się, ikonka że jedne drzwi są otwarte, na chwilę gaśnie po zamknięciu, ale potem zapala się ponownie. Są to drzwi kierowcy a w drzwiach świeci się to czerwone światło. Co to może być:/ i jak sobie teraz z tym poradzić, bo to światło cały czas się świeci a samochód zamknąłem z kluczyka bo normalnie z pilota alarm nie pozwala:/
Pomocy
-
-
U mnie nic z radiem nie robilem i jest tak samo: system pokazuje, ze drzwi sa caly czas otwarte, swieci sie lampka w drzwiach i nad lusterkiem. Lampke nad lusterkiem wylaczylem na 0 , a w drzwiach wyciagnalem zarowke, zeby akumulator nie siadl. Mam nadzieje, ze nie pobiera gdzies jeszcze "lewego" pradu bo rano bedzie problem.
Komentarz
-
-
Re: Czujnik pokazuje otwarte drzwi
Zamieszczone przez Iwan89Witam, sprawa pilna bo auto pod blokiem i jak tego dziś nie zrobię to aku się przez noc rozładuje. Pierwszy raz mi się coś takiego przydarzyło. Na wyświetlaczu pomiędzy zegarami wyświetla się, ikonka że jedne drzwi są otwarte, na chwilę gaśnie po zamknięciu, ale potem zapala się ponownie. Są to drzwi kierowcy a w drzwiach świeci się to czerwone światło. Co to może być:/ i jak sobie teraz z tym poradzić, bo to światło cały czas się świeci a samochód zamknąłem z kluczyka bo normalnie z pilota alarm nie pozwala:/
Komentarz
-
-
No właśnie jeszcze sobie nie poradziłem. Byłem w warsztacie co montowałem radio sprawdzali i mówili, że to nie radio, bo to jest prosta kostka ISO i ma tylko zasilanie radia. No i sprawdzali drzwi i mówili, że na 99% czujnik. Polecali kupić zamek zamiennik z allegro za jakieś 140 zł i mówili, że montowali takich sporo i że dobrze dają radę.
Słuchajcie a nie da się po prostu odłączyć jakiegoś bezpiecznika odpowiedzialnego za tej czujnik? bo w praktyce on mi się i tak prawie w ogóle nie przydaje.
[ Dodano: Nie 02 Sty, 11 14:43 ]
Wie ktoś może?
Komentarz
-
Komentarz