LUKI
"Mihau przed chwią koleś z ASO powiedział, że O2FL może ustawić spryski na reflektory np. co 20sty raz...
ale oczywiście płatnie, także powiedziałem mu, że ma sobie odpuścić ten temat i ma ogarnąć lewy spryskiwacz, bo na tym najbardziej mi zależy
ile wołają za taką regulację :?:
jutro jak będę w ASO to zapytam!
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
Dobrze by było jak już jedziesz do ASO zrobić to odpłatnie to zrobić auto scana przed i po operacji. No i do tego mapę adaptacji modułu 09. Dla potomnych.
Co do ASO to podejrzewam, że oczywiście pan ma doświadczenie z poprzednim modelem O2, gdzie nie było problemu z ustawieniem a w FL okaże się jak zwykle bywa w ASO, że się nie da Panie. Ale to takie moje "przemyślenia".
I believe this is channel 26. If you were to experiment with this, please do so in small increments and note the original value. It looks like a value of 4 = -124.0 ms is common based on control module maps.
I don't have headlight washers to test this myself, so let me know if channel 26 is not correct.
[ Dodano: Pią 10 Gru, 10 12:17 ]
sprawdziłem u siebie, choć nie mam spryskiwaczy, to kanał 26 w adaptacjach jest nieaktywny. Jeżeli jednak w kodowaniu sterownika zaznaczymy, że spryskiwacz istnieje (bajt 20 bit chyba 5) to kanał ten staje się dostępny do adaptacji i defaultowo jest 4. Zatem musi mieć coś wspólnego ze spryskiwaniem. Sam nie mogę sprawdzić, bo nie mam u siebie sprysków (no powiedzmy że nie mogę, bo zawsze mogę się wpiąć w moduł bezpośrednio i patrzyć co się dzieje) więc sugeruję żeby sprawdzić na żywym organizmie.
kowal2002, zróbcie mapę adaptacji przed i po aktywacji obecności sprysków w module 09. Dzięki temu będzie wiadomo co się nowego pojawiło. W kanale 26 jest być może zwłoka po jakiej zaczynają psikać spryski. A potrzebne jeszcze jest co ile spryskań szyby mają być spryskane reflektory i jak długo mają się myć... Być może coś się pojawi ciekawego.
wczoraj w ASO wymieniony lewy spryskiwacz na nówkę!
dziś kowal 2002 opanował temat bezpiecznika 36 (odpowiedzialny za spryskiwacze reflektorów), magicy z ASO, którzy montowali alarm podpięli się pod bezpiecznik 36, podejrzewam nie mieli czasu na dodatkowe akcje
kowal 2002 jeszcze raz wielkie dzięki za profesjonalne podejście do tego tematu!!! profi robota na 100%!!!
Enriquez, niestety nie działaliśmy z ustawieniami czasu spryskiwaczy
ps. kowal 2002 dziękuję za włącznienie staging i wyłączenie tylnej wycieraczki jak zapinam wsteczny oraz usunięcie błędów po magikach z ASO 8)
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
Dziś się pobawiłem w sterowniku 09, w adaptacjach, kanał 26 - defaultowo ustawione na 4 a to oznacza dokładnie 4 spryskania szyby bez spryskiwania reflektorów. Ustawienie na 1 zmienia na 1 spryskanie bez i jedno z reflektorami.
Porównałem mapy adaptacji przed i po operacji aktywowania sprysków w kodowaniu i różnią się tylko tym kanałem. Zatem wygląda na to, że z czasem opóźnienia nic się nie da zrobić ... albo gdzieś ustawia się to w kodowaniu, jak np. ściemnianie dziennych, tyle że jest ustawione na 0 i nie widać. Mam na myśli bajty 13 i 28 :?: :?: :?:
Komentarz