[O1] Octavia 4&4 1.9TDI nie odpala

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • subyello
    Classic
    • 2010
    • 28

Czy masz moze link ktory to opisuja jak to sie wymienia?
    2005 Octavia II 1.9 TDI 4x4

Komentarz

• Damianjg
      Rider
      • 2008
      • 621

Zamieszczone przez Marcin STECZKO
      czyli nie ma reakcji na sygnał z stacyjki start z tego rozumiem to na 98% kostka pod stacyjką koszt bodajże 40zł i wymiana
      Lub elektromagnes, trzeba zmierzyc czy napiecie do rozrusznika dochodzi i bedzie wszystko wiadomo

Komentarz

• subyello
        Classic
        • 2010
        • 28

Ten elektromagnes to jest w rozruszniku?

Komentarz

• Owrone
          Ambiente
          • 2010
          • 115

to nie moze byc elektromagnes bo jak tem dochodzi do okolic 0 wszystko zaczyna grac, ja bym sprawdzil swiece, a nastepnie kombinowal... a akumulator jakiej pojemnosci masz, bo piszesz ze jest dobry ale szczegóły... najlepiej nagraj film i daj na forum, wtedy sie zobaczy, bo gdybac i wymieniac wszystko to latwa sprawa...
          Była : Octavia II 1.9TDI BJB Elegance
          Jest : Opel Insignia 2.0 cdti 160ps Cosmo automat

Komentarz

• subyello
            Classic
            • 2010
            • 28

Mozna w koncu ta sprawe zamknac. Musialem w koncu odstawic autko do Skodexu w Poznaniu. Przyczyna problemu byla kostka stacyjki. Wymieniona i autko dziala jak nowe. Dziekuje wszystki za porady.

Komentarz

• Luk@s
              Ambiente
              • 2010
              • 212

u mnie O2 - ale objaw podobny po nocy zimnej (-18) na świeżutki akumulatorze nie zakeciła w ogóle dodatkowo na szafie pojawiła się inspekcja serwisowa za 900km, i tak 2 próby zero reakcji. Za trzecim razem wcisnąłem przycisk do resetowania tripu, i zakręciłem z głupia auto odpaliłem - czyli z teco co czytam to raczej kostka ? - czy jeszcze coś innego ?
              service by Auto Tar

Komentarz

Pracuję...