[O2] bez gazu nie odpali

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zalej
    Classic
    • 2010
    • 11

[O2] bez gazu nie odpali

marektbg, pochwal się proszę jaką kierownicę chcesz kupić 8) bo niedługo będę stał przed identycznym wyborem
  • lopez500
    Drive
    • 2009
    • 45

[O2] bez gazu nie odpali

witam wszystkich
    przeczytałem chyba wszystkie posty na temat ciężkiego rozruchu silnika na zimnym i nie znalazłem odpowiedzi....
    jakiś czas temu miałem wymienianą głowicę i rozrząd wszystko było wporządku do momentu spadku temperatur poniżej 7 stopni. w tej chwili jest tak że auto po stoi kilka godzin to odpali tylko wtedy jak mam wciśnięty pedał gazu . Rozrusznik pracuje tylko chwile kiedy silnik ma już zaskoczyć to gaśnie , wcisnę pedał gazu 2 sekundy nierówna praca i już działa , wygląda to tak jakby paliwo nie dochodziło odrazu.... świece sprawne filtr paliwa wymieniłem wystarczy że popracuje parę sekund i za każdym razem pali na dotyk. co o tym myślicie ? pozdrawiam

Komentarz

• german81
      L&K
      • 2010
      • 1414
      • Octavia II combi (1Z5)
      • AUQ 1.8 20VT 180 KM
      • BZB 1.8 TSI 160 KM

podlacz vag-a i sprawdz odczyt z czujnika temp. silnika i ewentualne błedy .po wymianie głowicy były wyregulowane pompowtryski?
      diagnostyka vag 602-614-253

Komentarz

• lopez500
        Drive
        • 2009
        • 45

wydaje mi się że nie były regulowane żałuje robiłem to u tych ludzi niezabardzo wiedzieli jak się do tego zabrać... Gdzie można pojechać w Wawie żeby to zrobili i tak żeby nie szarpali po kieszeni ?

Komentarz

Pracuję...