PAOLO ESCO, dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Dzisiaj byłem przy okazji w hurtowni olejów i gościu mnie zdziwił, bo powiedział właśnie tak jak ty piszesz, że mogą cudować jak przyjadę z Motulem.
Brak mocy 1.9 AXR-nagle i bez przyczyny
Zwiń
X
-
Brak mocy 1.9 AXR-nagle i bez przyczyny
Panowie,ratunku.Czytalem o braku mocy w innych postach,ale mam juz taki metlik w glowie,ze pozwolilem sobie zalozyc temat,za co zapewne dostane od Admina :-(
Krotko mowiac dzisiaj jadac sobie stracilem moc w aucie.V max 100-110 km/h.Przyspieszenie nie istnieje praktycznie.Po zgaszeniu i odpaleniu auta znowu troszke pociagnal na I II i III biegu i ponad 100 znowu to samo+kontrolka silnika pomaranczowa.
Po prawej stronie od strony kierowcy slychac jakby od silnika taki wiatrak nienaoliwiony (tam jest turbina?)
Auto jest mi niezbedne do roboty i stad pytanie,czy jadac i podpinajac sie pod kompa dostane jasna informacje co padlo?Musze to szybko naprawic.
Z gory przepraszam jesli nie odnalazlem odpowiedzi na Forum.
-
-
Te dzwieki + notlaufy moga swiadczyc ze albo turbo umiera albo jest na najlepszej drodze by zejsc z tego swiata bo np weze sa dziurawe.
Koniecznie podjedz do kumatego mechanika niech przeleci uklad dolotowy, uklad podcisnien itd.. a poznie zrobi logi dynamiczne.
Meczyc logami auto ktore moze miec dziure wielkosci 5zl w wezu dolotowym to proszenie o klopoty :wink:pozdrawiam
Diagnostyka i tuning
hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
www.tune-up.pl
HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK
Komentarz
-
-
Lashlo, skocz do skodexu , chłopaki to ogarną bo jak chcesz jechać do ASO do Giżycka i tam to robić to koszta powalą Cię na kolana .....
Miałem to samo , u mnie poskutkowało wymiana turbo na nowe , z tym , że zapłaciła za to firma .....Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Dzida, 118 tys,3 lata i tylko ja za kierownica z dbaloscia i znajomoscia obslugi diesla z turbina.Caly czas serwisowany,swiezo po przegladzie,nowe wszystkie filtry i olej.
Na 18 jade na kompa i napisze co tam sie urodzilo.
oolsztyniak, wiem,ze w ASO to 6 tys na oryginalach-taka cena odpada.Od jutra sie zajme ew. szukaniem warsztatu,dzis diagnoza.
[ Dodano: Pon 06 Gru, 10 18:46 ]
No to bez podlaczania kompa mechanik stwierdzil,ze jakas gruszka sie nie cofa i turbina do wymiany. Z lekka padlem na ziemie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LashloNo to bez podlaczania kompa mechanik stwierdzil,ze jakas gruszka sie nie cofa i turbina do wymiany. Z lekka padlem na ziemie.
Może ci przymarza. Mi ostatnio ze dwa razy zamarzła i też miałem jakby notlaufa.W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
Dzida, jak napisalem-gosc "na ucho" stwierdzil,ze cos nie tak z gruszka przy turbinie.Nawet do kompa nie podlaczal.Oczywiscie propozycja zostawienia w ASO i oddania turbiny do regeneracji.Dzisiaj jade do innego magika,bo tamten jakos mnie nie przekonal :-) Ogolnie kicha.
Bede informowal co z tego wyniklo.
Komentarz
-
-
oolsztyniak, bylem w skodexie-za duze cisnienie powietrza idzie na turbine jest przeladowanie,czy jakos tak.Zostawilem tam auto-zaczynaja odtego sterowania gruszki,bo to moze byc to-wtedy turbina bedzie OK.
[ Dodano: Wto 07 Gru, 10 16:23 ]
Najnowsze wiesci:
Turbo jest OK!! Rozklejona gruszka czy jakos tak.Problem w tym,ze nie wystepuje jako czesc zamienna,tylko calosc z turbo.Maja chopaki cos dosztukowac i rano dac mi znac.
Komentarz
-
-
Turbo jest OK!! Rozklejona gruszka czy jakos tak.Problem w tym,ze nie wystepuje jako czesc zamienna,tylko calosc z turbo.Maja chopaki cos dosztukowac i rano dac mi znac.
A na allegro mają wszystko :wink:
W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
Komentarz