adaś, ten późny maksymalny moment to ze względu na haldex czy cuś? Jest fajnie
jest tak niewielka róznica że nie czuć tego, u siebie mam podobnie za to na poprzednim setupie miałem równo, generalnie jest dobrze i nie ma sie nad czym rozwodzić
Hallo!!! Potrzebuje szybkiej odpowiedzi czy do wymiany czujnika temp. musi być spuszczony płyn z układu??? Naprawdę zależy mi na czasie!!! Jeśli już było to chociaż link. Może nie dokładnie szukałem.
[ Dodano: Pon 06 Gru, 10 10:43 ]
OK ale jeszcze kwestia dolania tego płynu. Mieszać niby nie powinno się a ja nie wiem jaki tam jest tylko sprawdzony przed mrozami no i tyle.
Wszystko się da zrobić, nawet i pod blokiem. Problemem może być tylko temperatura, łapki szybko zmarzną. A co do samej wymiany:
W pierwszej kolejności nie zawracaj sobie głowy tym jak zdjąć kostkę z czujnika.
Naszykuj nowy czujnik, i nowy oring do niego, następnie delikatnie wysuń zapinkę starego czujnika, najlepiej małym płaskim śrubokrętem.
I teraz przyda się odrobina sprytu. Musisz szybkim ruchem wyjąć stary czujnik, i tak samo szybko z otworu po czujniku wyjąć stary oring. Nie przejmuj się starym czujnikiem. Po prostu puść go. Jest nie odpięty z kabla więc daleko nie poleci. Włóż następnie nowy czujnik, na który wcześniej nałóż nowy oring, zapnij zapinkę (może lepiej zabrzmi wsuwkę) i po zabawie. Litr płynu ucieknie, nie więcej jak będziesz :lol: szybki. Później zajmij się kostką. Wypnij ze starego czujnika wepnij na nowy, uzupełnij płyn i gotowe.
Przy trzeciej wymianie, robisz to z zamkniętymi oczami 8)
W zalewie Wiślanym pływał dziadek z babką,
Babka utonęła do góry kudłatką.
Oj nie żal mi babki jak tej jej kudłatki,
Bo bym sobie uszył pomponik do czapki!!!
Jutro mam zrobić około 650 km. No i tak myślałem że wymienię w końcu ten czujnik. Czy ewentualnie coś może się złego dziać jak się z takim czujnikiem jeździ??? Bo wczoraj.....działał OK.
Skoro nic mu nie będzie to lepiej to zostawię na spokojniejszy moment no bo tak czytałem że również i może się wyciek pojawić koło czujnika itd a ja jutro nie będę miał czasu na oglądanie silnika tylko siadam i jadę. Zresztą kiedyś jak jechałem około 200 km w jedną stronę i z powrotem to temp. cały czas była OK. Dziś ograniczę się do wymiany węży podciśnienia bo też nie grzeszą wysoką jakością.
a czy ta zielona czesc czujnika kreci sie niezaleznie(wogol wlasnej osi) od zlotej koncowki. W nowym czujniku (ma czarna koncowke) obie czesci sa zespolone , nie mozna niezaleznie przekrecic. Czy w tej z zielona koncowka to norma , czy poprostu byl juz wadliwy
Komentarz