Zamieszczone przez krzysiek13
Wymiana czujnika temp.
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez wofekTez probowalem to zrobic metoda bez spuszczania plynu w 15 sekund.
Skonczylo sie zakupem koncentratu, spuszczeniem pozostalej resztki plynu oraz odpowietrzaniem ukladu.
Tak wiec sugeruje uwazac z wymiana za pierwszym razem pod blokiem. Wersja dosc optymistyczna...Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Wszystko się da zrobić, nawet i pod blokiem. Problemem może być tylko temperatura, łapki szybko zmarzną. A co do samej wymiany:
W pierwszej kolejności nie zawracaj sobie głowy tym jak zdjąć kostkę z czujnika.
Naszykuj nowy czujnik, i nowy oring do niego, następnie delikatnie wysuń zapinkę starego czujnika, najlepiej małym płaskim śrubokrętem.
I teraz przyda się odrobina sprytu. Musisz szybkim ruchem wyjąć stary czujnik, i tak samo szybko z otworu po czujniku wyjąć stary oring. Nie przejmuj się starym czujnikiem. Po prostu puść go. Jest nie odpięty z kabla więc daleko nie poleci. Włóż następnie nowy czujnik, na który wcześniej nałóż nowy oring, zapnij zapinkę (może lepiej zabrzmi wsuwkę) i po zabawie. Litr płynu ucieknie, nie więcej jak będziesz :lol: szybki. Później zajmij się kostką. Wypnij ze starego czujnika wepnij na nowy, uzupełnij płyn i gotowe.
Przy trzeciej wymianie, robisz to z zamkniętymi oczami 8)W zalewie Wiślanym pływał dziadek z babką,
Babka utonęła do góry kudłatką.
Oj nie żal mi babki jak tej jej kudłatki,
Bo bym sobie uszył pomponik do czapki!!!
Komentarz
-
-
Skoro nic mu nie będzie to lepiej to zostawię na spokojniejszy moment no bo tak czytałem że również i może się wyciek pojawić koło czujnika itd a ja jutro nie będę miał czasu na oglądanie silnika tylko siadam i jadę. Zresztą kiedyś jak jechałem około 200 km w jedną stronę i z powrotem to temp. cały czas była OK. Dziś ograniczę się do wymiany węży podciśnienia bo też nie grzeszą wysoką jakością.NIE JEST WAŻNE TO CO ROBISZ ALE TO KIM JESTEŚ!!!
Komentarz
-
-
Śprawdź na sucho czy zawleczka wchodziw zabezpieczenie :mikolajILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207
Komentarz
-
Komentarz