Centralka Zamka sterowana pilotem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • OctaviaWawa
    Classic
    • 2010
    • 4

ładniusia jest ta gałeczka, wydaje mi sie ze jest krótsza od tej z s-style którą zamontował otaviars tdi?
  • stevenpp
    Ambiente
    • 2009
    • 153

Witam.
    Chcę sterować zamkiem centralnym z pilota, ale nie mam pojęcia jak podejść temat.
    Co powinienem nabyć i czy dam radę sam zamonotować taką centralkę?

Komentarz

• snowar
      Classic
      • 2009
      • 15

Cześć
      Nie licz na to że dowiesz się czegoś na interesujący Cię temat. Poszukaj jest gdzieś w temacie o centralnym jak założyć. Zależy czy masz moduł komfortu, czy centralny masz z kluczyka i czy był fabryczny czy dokładany. Jeżeli masz wersję slx to moduł komfortu jest w drzwiach, zdejmujesz tapicerkę podłączas ze 4 kable i gra gitara w tym przypadku wystarczy kupić tylko centralkę (koszt ok 80 zł ) Jeżli nie masz modułu komfortu to trzeba zakładać siłowniki i centralkę a to już więcej pracy. Podałbym Ci jak podpiąć kable jak jest moduł komfortu ale nie pamiętam kolorów kabli. Poszukaj w którymś temacie dokładnie to rozpisałem.

[ Dodano: Sro 08 Gru, 10 10:19 ]
      Witam
      Nigdzie nie otrzymałem odpowiedzi ale już mam to załatwione Podłączenie bardzo proste Posiadam octe z modułem komfortu który jest w drzwiach. Aby założyć sterownik wystarczy zdjąć tapicerkę i zaopatrzyć się w próbnik za 6 zł w sklepie motoryzacyjnym
      1.Po zdjęciu tapicerki wyciągnłąłem kostkę od zamka (od tego ze słynnym mikrowłącznikiem :twisted: )
      2.Próbnikiem którego podłączyłem do masy dotykałem gniazd w kostce a że jest woctavi sterowanie masą to jeżeli usłyszałem że drzwi się otworzyły to znaczy że znalazłem przewód od otwierania, jeżeli usłyszałem zamknięcie to był to kabel do zamykania.
      3. podłączyłem kabel masowy otwierania ze sterownika z kablem "otwierającym" od zamka poprzez rozcięcie izolacji na tymże przewodzie do zamykającego natomiast, podłączyłem kabel ze sterownika ten na którym jest 30s impuls coby mieć domykanie szyb.
      5.przeprowadziłem 2 kable poprzez drzwi (tągumową złączkę pomiędzy drzwiami i słupkiem) do progu przy kierowcy i tam podłączyłem kierunki. Ze sterownika szły swa kable to nie potrzeba żadnych diod podłączać. Problemem tutaj okazało się to że wiązka jest gruba i ciężko znaleźć kable po prostu trzeba włączyć migacz i "przebijać igłą próbnika kable i patrzeć na którym kablu próbnik mryga :P
      4. Przy module komfortu znalazłem próbnikiem prąd (bodj był to czerwono-brązowy przewód, zresztą próbnik świeci jeżeli będzie prąd) no i oczywiście masę jeszcze.
      6. No można jeszcze syrenkepodłączyć od kabla mrygacza poprzez siodę ale tego nie robiłem.
      7 wyciąłem dziure w styropianie i tam umieściłem centrale
      8. Nie pytajcie na forach o to jak podłączyć bo tylko otrzymacie odpowiedź że było i wystarczy szukać :/
      Kolory kabli są pomocne ale lepiej poszukać próbnikiem
      No i ważne coby nie było wcześniej mieszane w wiązkach i instalacja była sprawna, jeżeli nie działa jakiś zamek czy coś z elektryki to naprawić u elektryka a potem próbować założyć sterownik.
      kable do mrygaczy to o ile pamiętam czarno biały i czarno zielony ale nie jestem pewien
      pozdrawiam

Komentarz

• tomus7
        RS
        • 2010
        • 1896
        • Peugeot

stevenpp,
        To powinno ci pomóc
        http://www.betatronic.pl/Autoalarm_S...syrena-86.html
        ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
        http://www.bunkry.pl/pl/index.html
        a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
        http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
        Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207

Komentarz

• andru123
          Elegance
          • 2010
          • 783
          • Toyota
          • ATF 2.0 MPI 120 KM

zakładałem do takiego właśnie auta miesiąc temu alarm , funkcje:
          odcięcie
          domykanie szyb (bo wersja SLX)
          otwieranie szyb z pilota , bardzo fajna sprawa szczególnie w upalne dni
          syrenka
          dodatkowych czujnikow nie montowalem , po co ma wyć jak dzieciaki bedą kopać w koła hehehe

montaż miły i przyjemny oprócz :
          demontarzu deski , wyjęcie włącznika świateł , ciężka sprawa żeby nie połamac uchwytów , a trzeba wyjąc bo pod nim jest śrubka
          z syrenką przeciągnąłem się wzdłuż linki do otwierania maski

no i trzeba zdjąć boczek żeby podłaczyc centralny zamek

ta forteca , która zaproponował kolega , bardzo fajna , tylko trafiały się egzemplarze, które często się zawieszały , wiem bo kilkanaście ich zamontowałem

ja założyłem alarm safecar , oczywiście tyle ile złych , tyle samo dobrych opini
          mi zależało na tych funkcjach i na solidnych metalowych pilotach

jesli chcesz rozpiske alarmu , jak podłaączyć daj maila , wrzuce bo mam w pdfie
          wersja po angielsku, ale w razie czego pomoge , kolory u mnie w octavii 99r AGR SLX zgadzały sie idealnie

drzwi masz na lampce,przewod brazowo n iebieski na module komfortu,odciecie moze byc tnij np niebiesko zolty(cienki)przy przekazniku oznaczonym jako 109

drzwi zamykanie , trzeba zdjąć boczek, następnie w wiązce , która idzie do centralnego zamka masz przewody
          najlepiej jak kolega pisał probóweczka, podajesz mase i po kolei sprawdzasz , u mnie były biało/niebieski i czarno/niebieski

zasilanie brałem z listwy pod przekaźnikami , jest tam kilka złącz z grubymi czerwonymi przewodami, na kluczyk 10ke, probówka sprawdzasz na którym jest na stałe +, sprawdz też czy w czasie jak zapalasz auto to przypadkiem nie wyłącza się na chwile, na jednym z nich z tego co pamiętam tak było
          jest O1 RS 1.8T XENON
          była O1 1.9 TDI AGR

Komentarz

• delanopl
            Elegance
            • 2009
            • 831

tomus7, podał link do bardzo dobrego, polskiego sprzętu :wink: mam założone to u siebie i zdecydowanie polecam Super Fortece, montaż wręcz łopatologiczny i funkcje też fajne

Komentarz

• irecki 30
              Classic
              • 2011
              • 5

tego szukałem

Komentarz

Pracuję...