brak mocy ,nierowno chodzi silnik octavia 1 2.0 LPG
Zwiń
X
-
brak mocy ,nierowno chodzi silnik octavia 1 2.0 LPG
witam , mam takie pytanie ,jak pale moja skode to na niskich obrotach chodzi jak traktor tak terkocze nierownomiernie ,na wyzszych jest OK , ale gdy dodaje gazu czuje pod noga takie malutkie przerwy w dostarczaniu benzyny czy to gazu ,i tak minimalnie szarpie. czym to moze byc spowodowane ? jesli cos niejasno napisalem to poprawie sie.Skoda Octavia I kombi 2.0 AQY
-
-
no powiem tak , wczesniej CHECK swiecil sie caly czas, ale jakis elektronik powiedzial ze jak jest instalacja gazowa to bedzie sie caly czas swiecic ,bo jakies tam błędy są , a teraz po prostu miga ten CHECK. podobno przy usterce sonda lambda wiecej pali ,gazu nie zauwazylem zeby wiecej palił ,swiece wymieniane na nówki 5 tys temu ,a wtryski od gazu? nowy gaz zakladany rok temu ,wiec nie wiem...Skoda Octavia I kombi 2.0 AQY
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grzesponno powiem tak , wczesniej CHECK swiecil sie caly czas, ale jakis elektronik powiedzial ze jak jest instalacja gazowa to bedzie sie caly czas swiecic ,bo jakies tam błędy są , a teraz po prostu miga ten CHECK. podobno przy usterce sonda lambda wiecej pali ,gazu nie zauwazylem zeby wiecej palił ,swiece wymieniane na nówki 5 tys temu ,a wtryski od gazu? nowy gaz zakladany rok temu ,wiec nie wiem...
posiadając AZJ + sekwęcja KME Diedo (żadna rewelacja 80.000 przebiegiem )
Przy "nawet średnim ustawieniu i ułożeniu mapy gazowej " niema prawa świecić się CHECK :twisted:
proponował bym sprawdzić
1. kable zapłonowe
2.cewkę zapłonową
3. sondę
i dobrze ustawić inst. gazowąBYŁ SREBRNY "AGRESOR"
Była BIAŁE COMBI AZJ 4X4
Była CZARNA COMBI ATD 4X4
MK IV
Komentarz
-
Komentarz