brak mocy ,nierowno chodzi silnik octavia 1 2.0 LPG

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jackw1970
    Classic
    • 2012
    • 2

Jacek Wieczorek
  • grzespon
    Classic
    • 2010
    • 5

witam , mam takie pytanie ,jak pale moja skode to na niskich obrotach chodzi jak traktor tak terkocze nierownomiernie ,na wyzszych jest OK , ale gdy dodaje gazu czuje pod noga takie malutkie przerwy w dostarczaniu benzyny czy to gazu ,i tak minimalnie szarpie. czym to moze byc spowodowane ? jesli cos niejasno napisalem to poprawie sie.
    Skoda Octavia I kombi 2.0 AQY

Komentarz

• acero1964
      Ambiente
      • 2010
      • 118

miałem kiedyś podobny problem tylko w mniejszym natężeniu niż kolega, okazało się że sonda lambda do wymiany, a wstryskiwacze z gazu do regeneracji...

Komentarz

• oolsztyniak
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 6647
        • Superb II combi (3T5)
        • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

sonda lambda daje takie oznaki , jeśli uszkodzona to wywali check engine bynajmniej powinna.
        Do tego świece sprawdź.
        Była O2 RS 190 km / 436 Nm
        Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• grzespon
          Classic
          • 2010
          • 5

no powiem tak , wczesniej CHECK swiecil sie caly czas, ale jakis elektronik powiedzial ze jak jest instalacja gazowa to bedzie sie caly czas swiecic ,bo jakies tam błędy są , a teraz po prostu miga ten CHECK. podobno przy usterce sonda lambda wiecej pali ,gazu nie zauwazylem zeby wiecej palił ,swiece wymieniane na nówki 5 tys temu ,a wtryski od gazu? nowy gaz zakladany rok temu ,wiec nie wiem...
          Skoda Octavia I kombi 2.0 AQY

Komentarz

• german81
            L&K
            • 2010
            • 1414
            • Octavia II combi (1Z5)
            • AUQ 1.8 20VT 180 KM
            • BZB 1.8 TSI 160 KM

podłoncz vaga z twojego opisu wyglonda ze masz uszkodzona cewke lub przewody.a co do błedów na gazie to jak jest zle załozona lub wyregulowana instalacia to bedzie srał błedami z sondy lamda
            diagnostyka vag 602-614-253

Komentarz

• Marcin STECZKO
              Rider
              S_OCP Member
              • 2006
              • 292

Zamieszczone przez grzespon
              no powiem tak , wczesniej CHECK swiecil sie caly czas, ale jakis elektronik powiedzial ze jak jest instalacja gazowa to bedzie sie caly czas swiecic ,bo jakies tam błędy są , a teraz po prostu miga ten CHECK. podobno przy usterce sonda lambda wiecej pali ,gazu nie zauwazylem zeby wiecej palił ,swiece wymieniane na nówki 5 tys temu ,a wtryski od gazu? nowy gaz zakladany rok temu ,wiec nie wiem...
              :shock: :shock: :shock:
              posiadając AZJ + sekwęcja KME Diedo (żadna rewelacja 80.000 przebiegiem )

Przy "nawet średnim ustawieniu i ułożeniu mapy gazowej " niema prawa świecić się CHECK :twisted:

proponował bym sprawdzić

1. kable zapłonowe
              2.cewkę zapłonową
              3. sondę

i dobrze ustawić inst. gazową
              BYŁ SREBRNY "AGRESOR"
              Była BIAŁE COMBI AZJ 4X4
              Była CZARNA COMBI ATD 4X4

MK IV

Komentarz

Pracuję...